Empo TV

Munnbindsalget har skutt i været

Onsdag varslet administrerende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad om at det om få dager vil komme nye råd om bruk av munnbind. I etterkant har salget av smitteverntiltaket skutt i været hos nettapoteket Farmasiet, der det like etter at Nakstad hadde gått av podiet, ble solgt 10 000 munnbind.

Publisert:

Mellom kl. 21 og 22 samme kveld ble det solgt 20 000 munnbind, og to dager tidligere, dvs. mandag, ble det solgt 25 000. - Det er ganske høye tall. Vi solgte mer i går enn vi gjorde i hele juli, og det var allerede langt høyere enn vanlig, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth, til E24, før han fortsetter: - Vi ser at antallet søk etter munnbind er flere nå enn det var midt under coronapandemien i mars.

På en pressekonferanse som ble avholdt fredag, varslet avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet, Line Vold, at det kan bli aktuelt å anbefale munnbind i Norge. - Munnbind kan ved en eventuell oppblomstring bli aktuelt å anbefale i Norge, for eksempel i situasjoner der det er vanskelig å holde avstand, sa Vold ifølge NTB. Også apotekkjedene Boots og Apotek 1 har merket en høy pågang av folk som vil kjøpe munnbind.

Furuseth frem Oslo-området som området hvor den største delen av munnbind-salget har skjedd. - Godt over en tredjedel av salget kommer fra Oslo kommune, sier han, og opplyser at sammen med kommunene Asker, Bærum og Lørenskog står Oslo-området for halvparten av munnbind salget. - Jeg synes det er veldig naturlig. Hvis man tar en normal dag i Oslo er det mange flere smittesituasjoner man er gjennom, man møter flere folk og tar buss og T-bane, sier Furuseth. I Moss, hvor det i den siste tiden har vært et lokalt smitteutbrudd, ligger man på høyde med resten av landet, og i Tromsø har man heller ikke hatt noen høyere etterspørsel, selv om det på onsdag skjedde et smitteutbrudd på Hurtigruten.

Les hele saken: https://e24.no/naeringsliv/i/zGd2L4/nettapotek-solgte-fem-munnbind-i-sekundet

Kilde: e24.no

Publisert av: Anders Teslo