Empo TV

Nora (22) hadde 35 operasjoner på 13 år- ble toppidrettsutøver

Hun ble født med cerebral parese og som liten var det viktig å utnytte de gode dagene. Da moren var gravid med Nora fant legene ut at Nora hadde vannhode - en tilstand med opphopning av hjernevæske i hjernens hulrom som fører til forhøyet trykk ...

Publisert:

Hun ble født med cerebral parese og som liten var det viktig å utnytte de gode dagene. Da moren var gravid med Nora fant legene ut at Nora hadde vannhode - en tilstand med opphopning av hjernevæske i hjernens hulrom som fører til forhøyet trykk i hjernen. Foreldrene tok henne med på mange aktiviteter da hun var liten og lot henne prøve ut alt fra riding til bordtennis.

I Fokus bordtennishall på Manglerud i Oslo trener hun i  mange timer for å bli bedre hver dag. – Jeg føler jeg lever et helt annet liv enn da jeg var liten. Fokuset var på å være syk og det å være kronisk syk. Nå er fokuset på å være en toppidrettsutøver, forteller Korneliussen til TV2. Utfordringene Nora har møtt har aldri stoppet henne i å trene systematisk og hardt for å nå målene. At Nora Korneliussen fra Svelvik skulle bli toppidrettsutøver var ingen selvfølge. – Hvis noen hadde spurt meg for ti år siden så hadde jeg aldri trodd det var mulig. Og det hadde ingen andre trodd heller, tror jeg.

Idretten har vært viktig for Nora. Hun har følt seg inkludert ved å kunne prøve ut de sammen tingene som alle vennene sine. Nora har hatt flere opphold på Beitostølen Helsesportsenter der hun har fått prøve seg på forskjellige idretter. Som liten drev hun også på med teater, tennis, turn og riding  

Opp gjennom årene har hun hatt flere opphold på Beitostølen Helsesportsenter der hun fikk prøve seg på forskjellige idretter. Teater, tennis, turn og ridning var også noen av idrettene Nora drev med som liten. Det var på Beitostølen hun ble introdusert for bordtennis i 2011. Fire år senere ble hun tatt opp på landslage i «Tokyo-gruppa». – Paralympics var en drøm siden 2015. Det var det jeg sikta mot, men etter hvert som Tokyo nærma seg så svinna det håpet litt og jeg skjønte at jeg ikke kom meg opp på rankinga.

Da OL ble utsatt på grunn av COVID-19 la Nora og treneren hennes et opplegg for at hun skulle bli sikrere i spillet sitt. I kvalifiseringen til OL kunne bare vinneren av turneringen bli tatt ut som deltaker. – Vi følte at det var et bra opplegg vi hadde, men hvordan det fungerte i en turnering hadde vi ingen anelse om. Nora kom til finalen der hun slo ut bordtennisspilleren fra Tyskland. – Jeg skjønte ikke at jeg hadde vunnet da jeg vant. Så var det ikke før et par uker etterpå at jeg skjønte: «Shit, jeg skal til Tokyo», sier Nora og legger til: – Jeg hadde håpet om å klare det men jeg visste at det kom til å bli sykt hardt. Så når det først gikk... Ja, det er helt utrolig.

Ikke bare blir det hennes første Paralympics, men sammen med veteranen Aida Dahlen skriver hun også historie: Norge stiller med et damelag i bordtennis for første gang i Paralympics. – For meg er det veldig spesielt for jeg har jo bare spilt singel. Jeg har spilt med henne i flere turneringer før, så det er ikke noe nytt. Men det blir en veldig bra erfaring for Nora. Det er så stort, forteller Aida Dahlen som nå skal være med i sitt tredje OL. Debutanten Nora har stor tro på duoen. – Jeg tror vi har sjanse på medalje. Det blir hardt, men vi har en sjanse, sier Nora.

Kilde TV2 sport

Les hele saken Klar for Paralympics

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen