Empo TV

Norge har Europas nest eldste studenter

I 2018 viste statistikk fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) at hver fjerde norske student var mer enn 30 år, noe som betyr at Norge har Europas nest eldste studenter. Og aldri før har det vært flere søkere som er over 50 år til høyere utdanning. En av de som skal ta fatt på studiene er 34-årige Loni Bjerkholt-Pedersen, som vil bli journalist.

Publisert:

Fra før av har Loni en bacherlor og og flere årsstudier i idrettsvitenskap, kosthold, coaching, ledelse og forfatterstudiet. Siden 2016 har hun drevet sitt eget firma, vært personlig trener (PT) og jobbet i Idrettsforbundet.

- Jeg har alltid elsket å skrive, forteller Larviks-studenten.

Men studiene skal bare foregå som et deltidsarbeid. For Loni må fremdeles jobbe, og hun har et barn å ta seg av. Og hun er ikke alene, for de fleste voksne studenter må også tjene penger til hjemmet og familien.

Men nå varsler regjeringen at det kommer endringer. Hvis du har passert 30 år og har barn under 16 år, har du fra i år mulighet til å søke om et tilleggslån på inntil 150 000 kr. dersom du studerer på heltid. Deltidsstudenter kan søke på lån som tilsvarer størrelsen på studiet, men bare hvis du ikke allerede har studert i 8 år eller mer. For forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (Høyre) er det bra at regjeringen har økt antallet studieplasser, men han håper også at flere yngre studenter fullfører studiene før de fyller 30 år.

Les hele saken:

NRK: Norge har Europs eldste studenter

Publisert av Anders Teslo