Empo TV

Sofía Jirau (24) har Downs og er Victoria’s Secret-modell

Det er ingen hemmelighet (secret) lenger. Sist fredag kunne Victoria's Secret presentere sin kampanje der den Puerto Ricanske 24-åringen, sammen med 18 modeller i ulike fasonger, funksjonsvarianter og aldre. Undertøysmerket Victorias Secret skriver ifølge sin egen pressemelding at 18 dynamiske kvinner med en myriade av bakgrunner speiler en historisk inkluderende linje.

Publisert:

Kritikken har florert de siste tiårene på grunn av de stereotype modellene. Like utseende, bryster, og rompe- størrelser, jevne uttrykk og like raser. Modellene har ikke representert mangfold. Nå har merket startet ut en ny, mer inkluderende kurs. I 2021 opprettet de det de en kolleksjon som de skildret som en partnerskapsplattform med mange stjerner som skal fungere som rådgivere og medvirke i kampanjer og promotere merket i sosiale medium.

Blant modellene i kampanjen, er Sofía Jirau. Hun er den første Victoria’s Secret-modellen i historien med Downs syndrom, melder HuffPost.

– Jeg pleide å drømme om det, jeg jobbet hardt for det og i dag er det en drøm som har gått i oppfyllelse, skriver den puertorikanske modellen på Instagram. Det var Melk & Honning som først skreiv om saka i norske medium.

– Endelig kan jeg røpe min store hemmelighet. Jeg er den første modellen for Victoria’s Secret med Downs syndrom», forteller 24-åringen som debuterte under New York Fashion Week for to år siden.

To av de andre modellene i kampanjen heter Amy Périne og Seema og de har delt sine historier om blant annet å leve med Crohns sjukdom, kjønnsstereotypiar, og å håndtere foreldrenes forventninger om å skulle gifte seg.

Se flotte bilder av flotte kvinner og les historien til Sofia via lenken under.

Saken er fra Framtida:
Victoria’s Secret droppar englane – omfamnar mangfaldet

Kilder: Framtida.no, melkoghonning.no

#Victoria's secretVis flere

#Sofía JirauVis flere