Empo TV

Pfizer/Biontech-vaksinen godkjent i Storbritannia

I følge nyhetsbyrået Reuters har koronavaksinen til amerikanske Pfizer og tyske BioNTech blitt godkjent av myndighetene, og skal være klar for å settes i neste uke. Vaksinen er en av flere som har blitt utviklet for å bekjempe den pågående koronapandemien.

Publisert:

I november kunngjorde Pfizer at vaksinen er 95 prosent effektiv mot koronaviruset, for at vaksinen skal virke trengs det at du får to doser av den. I første omgang skal Storbritannia prioritere sykehjemsbeboere og helsearbeidere, og deretter står de eldre innbyggerne for tur.

Det europeiske legemiddelverket (EMA) har allerede fortalt at de vil ha et møte tirsdag 29. desember hvor de skal avgjøre om det er nok innsamlede data for å godkjenne Pfizer/Biontech-vaksinen, og Pfizer opplyser at de vil sende vaksinedoser til Storbritannia med det samme. Dersom det amerikanske legemiddelverket FDA godkjenner vaksinen, vil det også bli sendt vaksinedoser til USA så snart som mulig. - Det er et historisk øyeblikk. Vi fokuserer på å raskt kunne forsyne vaksine som holder høy kvalitet verden over, sier Albert Bourla, som er administrende direktør i Pfizer. I Storbritannia har man bestilt doser til 20 millioner mennesker, men det er uklart om hvor mange doser som ankommer i desember. Og det må også nevnes at Pfizer-vaksinen må lagres i svært kalde temperaturer.

Les hele saken: Godkjenner vaksine i Storbritannia (tv2.no)

Kilde: tv2.no

Publisert av: Anders Teslo