Empo TV

Ukas filmspesial:

Siste filmspesial i april

På roadtrip i Iran og Nicolas Cage i rollen som seg selv

Hjertelig velkommen til den siste filmspesialen i april, der vi kan by på noen skikkelige godbiter. Som vanlig starter vi med Carl Edvards anmeldelse, "Downtown Abbey - en ny æra".

Publisert:

Ukens 2. film, «Veien Videre», er en roadtrip-film av det hjertevarmende slaget. En familie setter kursen ut av Teheran, og på veien opplever de en rekke underfundige situasjoner. Familien består av mor, far, en syk hund, storebror, og lillebror, hvorav sistnevnte er litt av en urokråke og sjarmør. I bilen er stemningen preget av alvor og glede, og sakte men sikkert begynner det å gå opp for oss hvor familien er på vei. Regien er ved Panah Panahi, som har laget filmen sammen med faren sin, dissident og regissør Jafar Panahi. Filmen er tillatt for alle.

I år er det 40 år Nicolas Cage debuterte som filmskuespiller, og debuten kom i «Fast Times at Ridgemont High» fra 1982, som på norsk ble hetende «Hæla i taket». Siden har Cage vært å se på film en rekke ganger, og i ukens 3. film spiller han en fiktiv utgave av seg selv! I «The Unbearable Weight of Massive Talent» takker Nick Cage, som er på konkursens rand, ja til et milliontilbud om å stille opp i bursdagen til hans største fan, Javi. Det han ikke vet er at Javi er en av verdens fremste våpensmuglere, og for å stoppe ham må Nick samarbeide med CIA-agenten Vivian. Foruten Nicolas Cage finner vi Pedro Pascal, Tiffany Haddish og Neil Patrick Harris, og regien er ved Tom Gormican.

Ukens siste film er komedien «Barske Bøller», som er basert på barnebokserien med samme navn. Herr Ulv er leder for skurkegjengen Barske Bøller som i de siste årene har plyndret og ranet til seg alskens ting, og når gjengen en dag blir arrestert inngår han en avtale med marsvinet Professor Marmelade. Den går ut på at Barske Bøller, for å unnslippe fengsel, skal bli gode samfunnsborgere – på liksom. Men mens de lurer verden til å tro at Barske Bøller har blitt snille, melder et spørsmål seg hos herr Ulv: Ville det ikke vært bedre å gjøre noe snilt på ordentlig? I den norske versjonen hører vi bl.a. Christoffer Staib, Espen Beranek Holm, Sondre Mulongo Nystrøm og Jeppe Beck Laursen. Regi: Pierre Perifel, aldersgrense: 6 år.