Empo TV

Sofía Jirau (24) har Downs og er Victoria’s Secret-modell

Det er ingen hemmelighet (secret) lenger. Sist fredag kunne Victoria's Secret presentere sin kampanje der den Puerto Ricanske 24-åringen, sammen med 18 modeller i ulike fasonger, funksjonsvarianter og aldre. Undertøysmerket Victorias Secret skriver ifølge sin egen pressemelding at 18 dynamiske kvinner med en myriade av bakgrunner speiler en historisk inkluderende linje.

Empo TV
Empo TV

Publisert:

Kritikken har florert de siste tiårene på grunn av de stereotype modellene. Like utseende, bryster, og rompe- størrelser, jevne uttrykk og like raser. Modellene har ikke representert mangfold. Nå har merket startet ut en ny, mer inkluderende kurs. I 2021 opprettet de det de en kolleksjon som de skildret som en partnerskapsplattform med mange stjerner som skal fungere som rådgivere og medvirke i kampanjer og promotere merket i sosiale medium.

Blant modellene i kampanjen, er Sofía Jirau. Hun er den første Victoria’s Secret-modellen i historien med Downs syndrom, melder HuffPost.

– Jeg pleide å drømme om det, jeg jobbet hardt for det og i dag er det en drøm som har gått i oppfyllelse, skriver den puertorikanske modellen på Instagram. Det var Melk & Honning som først skreiv om saka i norske medium.

– Endelig kan jeg røpe min store hemmelighet. Jeg er den første modellen for Victoria’s Secret med Downs syndrom», forteller 24-åringen som debuterte under New York Fashion Week for to år siden.

To av de andre modellene i kampanjen heter Amy Périne og Seema og de har delt sine historier om blant annet å leve med Crohns sjukdom, kjønnsstereotypiar, og å håndtere foreldrenes forventninger om å skulle gifte seg.

Se flotte bilder av flotte kvinner og les historien til Sofia via lenken under.

Saken er fra Framtida:
Victoria’s Secret droppar englane – omfamnar mangfaldet

Kilder: Framtida.no, melkoghonning.no