Empo TV
Buss for tog fra spor 19!? Sjekk Vy-appen!
 Foto: PxHere

Buss for tog fra spor 19!? Sjekk Vy-appen! Foto: PxHere

Sommeren betyr buss for tog

En guide til sommerens stengte togruter

I det siste tiåret har sommeren på Østlandet blitt forbundet med vedlikehold av jernbanen. Dette har ført til at mange togruter har blitt "tatt av plakaten", og sommeren 2024 er intet unntak. Her følger en liten veiledning til sommerens stengte togruter.

Publisert:

Stengte togruter, sommeren 2024

Som vanlig blir det arbeid på toglinjene på Østlandet i sommer.
 Foto: PxHere

Som vanlig blir det arbeid på toglinjene på Østlandet i sommer. Foto: PxHere

Drammensområdet

I Drammen arbeider man med å skifte ut togskinnene på byens stasjon, og arbeidet kommer til å foregå fra lørdag 29. juni t.o.m. søndag 28. juli. Togene som blir påvirket er F5 (Sørtoget), FLY1, F4 (Bergensbanen), R12, R13, RE10 og RE11. Strekningene som det jobbes på er Brakerøya - Sande (29. ju

Oslo S - Lillestrøm

Fra mandag 29. juni - søndag 21. juli utføres det arbeid på hovedbanen mellom Oslo S og Lillestrøm. Linje L1 blir påvirket.

Østfoldbanen

I år utføres det arbeid på Østfoldbanen fra mandag 22. juli - søndag 4. august. Linje L2 blir påvirket.

Gjøvikbanen

Arbeidet på Gjøvikbanen utføres fra lørdag 27. juli til og med fredag 23. august. Strekningene Roa og Gjøvik (27. - 28. juli) og Oslo S - Gjøvik (29. juli - 23. august) Linjene RE30 og R31 blir påvirket.

Spikkestadbanen

Det utføres arbeid mellom Heggedal og Spikkestad i perioden mandag 29. juli - søndag 18. august. Linje L1 blir påvirket.

Hovedbanen

Det utføres arbeid på strekningene Kløfta - Dal og Jessheim - Dal fra lørdag 17. - onsdag 21. august. Linje R13 blir påvirket av arbeidet.

GoAhead (Sørtoget) blir også berørt av sommerarbeidene. Sjekk GoAheads nettsider for informasjon.

Også i biltrafikken i Oslo blir det endringer: Mandag 1. juli stenges Ring 1 fra St. Olavs gate og Oslo Spektrum i 3 år. Årsaken er at Vaterlandstunnelen skal oppgraderes, mens Hammersborgtunnelen skal senkes 8 meter. Det siste skjer i forbindelse med terrorsikringen av det nye regjeringskvartalet.

- Vi velger å stenge Ring 1 når trafikken er lav og det er mindre trykk på kollektivtrafikken. På den måten vil vi legge til rettere for en mykere overgang til nytt trafikkmønster og nye ruter for kollektivtrafikken, sier Elin Hermanstad Havik i Statens Vegvesen.

Les hele saken:
Disse togrutene blir stengt i sommer

Kilde: nrk.no/Vy.no

Nøkkelord

#KollektivtrafikkVis flere