Empo TV
Foto: PxHere

Foto: PxHere

BVH Lions til el-innebandy-VM i Sverige

World Cup Volt Hockey arrangeres fra 15. - 17. september

El-innebandy kan med rette kalles verdens mest inkluderende idrett, for her kan alle - både folk med lettere funksjonshemning og folk med muskelsykdom - spille. Nå er det straks klart for El-innebandy-VM i Gävle, Sverige, og dit skal el-innebandy-laget BVH Lions.

Publisert:

- Lions er verdens nest beste lag som ønsker å bli best i verden, sier trener Anders Larsen-Haug til Handikapnytt. Og han har sine ord i behold. Da det første VM i el-innebandy ble arrangert i 2022 ble laget fra Bærums Verk Hauger IF (BVH) nr. 2, og nå er de, samt BVHs andrelag, Tigers, klare til å forsvare de norske fargene. - Målet er å gjennomføre en turnering hvor alle arbeidsoppgaver sitter som de skal og hvor alle kan utvikle seg som spillere, sier spillende trener Johannes Kiese. De to lagene fra Bærums Verk Hauger får selskap av tre spillere fra Arendal og fem fra Lillestrøm på deres vei til Gävle.

Men hva skal til for at BVH Lions går til topps på den svenske østkysten? - Vi må få opp tempoet og bli mer samkjørte som lag, sier Andreas Semb, som er en av spillerne som kan vise til sikker plass på førstelaget. Larsen-Haug er enig. - Vi må bli enda skarpere i pasningsspillet og kombinasjonsspillet vårt, konstaterer han, og forteller at de vil møte motstandere som har større individuelle ferdigheter. Dermed blir den kollektive innsatsen som lag avgjørende. Spillerne på Lions og Tigers trener i Rykkinhallen i Bærum to ganger i uka. Det kunne ha vært mer tid til å trene, men halltid er det ikke så mye av i denne sporten. Samtidig mener trener Larsen-Haug at de får mye igjen for å være inkludert i det øvrige innebandy-miljøet i klubben. For i BVH er ikke el-innebandy en idrett for seg selv, men en integrert del av det hele. Inkluderingen understrekes ved at Larsen-Haug er trener for et innebandy-lag som består av funksjonsfriske spillere. - Det er fordi vi er fullblods inkludert at vi blir så gode. Det ser vi i andre paraidretter også, sier han.

Johannes Kiese og Andreas Semb har spilt el-innebandy siden de var barn. Nå som begge er voksne, er de opptatt av å få til et vellykket generasjonsskifte der nye spillere får slippe til. - Det unike med innebandy er at alle stiller helt likt. Verken kjønn, alder eller diagnoser har betydning, sier han. Han legger til: - Jeg vil særlig fremheve at dette er en fin aktivitet for folk med muskelsykdommer. Du trenger ingen styrke i overkropp eller armer så lenge du kan bruke en joystick.

Les hele saken:
Til VM for å bli best i verden

Kilde: handikapnytt.no