Empo TV

OL vender tilbake på NRK

EBU og Warner Bros. Discovery samarbeider om OL-rettighetene fra 2026 - 2032

Fra og med 2026 vil du igjen kunne oppleve de olympiske lekene på NRK, for mandag ble det klart at den europeiske kringkastingsunionen (EBU) og Warner Bros. Discovery (WBD) har blitt enige med Den internasonale olympiske komité (IOC) om å overføre de olympiske lekene mellom 2026 - 2032.

Publisert:

I korte trekk går avtalen ut på at Warner Bros. Discovery (WBD) og EBU (som NRK er medlem av) kjører hvert sitt "løp" når det kommer til rettighetene: Mens WBD gjør lekene tilgjengelige for deres abonnenter, kan EBU (og dermed NRK) sende OL reklamefritt ut i europeiske hjem.

- Dette er en fantastisk nyhet for NRK. En viktig del av vårt oppdrag som allmennkringkaster er er å samle folk rundt rundt store idrettsbegivenheter, og det er ingen arrangementer som kan måle seg med OL. Denne avtalen er strategisk viktig for NRK og vi mener den er innenfor forsvarlige økonomiske rammer når rettighetsperioden inntreffer, sier NRKs kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Følgende olympiske leker kommer til å dekkes av NRK og Warner Bros. Discovery:

Milano/Cortina 2026 (vinter-OL)

Los Angeles 2028 (sommer-OL)

Det er i skrivende stund ikke kunngjort hvem som skal arrangere vinter-OL for 2030. Avgjørelsen vil bli tatt av IOC på et senere tidspunkt.

Brisbane 2032 (sommer-OL)

Les hele saken: OL tilbake på NRK fra 2026

Kilde: nrk.no