Empo TV

Stor pengegave til Beitostølen Helsesportssenter

Får 26 millioner kroner i innsamlede aksjonspenger fra Lions Røde Fjær-aksjon

Foto: Lions Norge

Foto: Lions Norge

Da det tradisjonsrike Ridderrennet ble avsluttet på Beitostølen helsesportssenter (BHSS) fikk senteret en storstilt pengegave fra Lions under avslutningsseremonien.

Publisert:

BHSS får hele 26 millioner kroner som er blitt samlet inn gjennom Lions Røde Fjær-aksjon. Innsamlingen har foregått siden august 2018, og har altså overlevd koronapandemien.

- Som en frivillig organisasjon er vi helt avhengige av at våre klubber og medlemmer kan jobbe med aktiviteter ute blant folk for å samle inn midler til viktige prosjekter i Lions. Dessverre gjorde to år med korona denne jobben krevende ved at aksjonen Lions Røde Fjær ble utsatt to ganger og bøsseinnsamlingen ble veldig redusert, sier Hroar Thorsen, generalsekretær i Lions og innsamlingsleder for Lions Røde Fjær. Han legger til: - Vi er alikevel veldig stolte over innsatsen og kreativiteten fra våre Lions-medlemmer, som har mobilisert mye arbeid og entusiasme. Det føles fantastisk bra at nå kunne overrekke en betydelig pengegave til Beitostølen Helsesportsenter.

Pengesummen kommer i to etapper: De første 20 millionene ble overrakt på lørdag, mens de resterende 6 millionene vil bli gitt når det nye familiehuset åpnes tirsdag 7. november. - Vi er utrolig takknemlig for milliongaven fra Lions. Dette er penger som vi ikke har, og gaven gir et solid bidrag til bygging av familiehuset, sier BHSS-direktør Astrid Nyquist i en pressemelding. Videre sier hun: - Familiehuset gir hele familier mulighet til å bo samlet i tilpassede familieleiligheter. Familiens støtte er viktig for et godt resultat for barnets rehabilitering.

Beitostølen Helsesportssenter ble åpnet i 1970.

Les hele saken: Lions med milliongave til familiehus på Beitostølen Helsesportsenter

Kilde: handikapnytt.no