Empo TV

Filmspesial 7.oktober:

Drama, animasjon og litt førjulsstemning.

Ukens filmer er; "Notre-Dame i flammer," "Krigere", "Myke poter, skarpe klør" og "Teddybjørns jul".

Så var vi kommet til oktober. Været blir kjøligere, løvet faller og soppene spretter opp. Med andre ord: en god tid for å gå på kino. Carl Edvard er fremdeles på ferie, og vi starter med å dra tilbake i tid..

Publisert:

I ukens første film, «Notre-Dame i flammer», reiser vi tilbake til mandag 15. april 2019, da verdens mest berømte kirke, Notre Dame-katedralen, sto i brann. Filmen, som er en blanding av dramatiserte sekvenser og arkivopptak, tar oss med på innsiden av Notre Dame, der brannmannskapene gjorde det de kunne for å slukke brannen. Blant de medvirkende finner vi Samuel Labarthe, Jean-Paul Bordes, Mickaël Chirinian og Nathan Gruffy, og regien er ved Jean-Jacques Arnaud. Aldersgrense: 12 år. (V)

I ukens andre film, dokumentaren «Krigere», følger vi ungdomsarbeideren Berat, som redder en gutt som heter Mamo fra et kriminelt nettverk. Takket være Berat kommer Mamo inn på en trygg sti, men når han havner i klammeri med politiet, begynner politiet å grave i Berats fortid. Og det de finner, får det til å spøke for Berats fremtid som ungdomsarbeider … Regi: Jon Haukeland, aldersgrense: tillatt for alle. (V)

Ukens siste film, «Myke poter, skarpe klør», er en helsprø vri på kranglingen mellom katter og hunder. Hunden Fred drømmer om å bli samurai, og drar til samuraibyen Kakamucho for å drømmen til virkelighet. Men når han ankommer byen støter Fred på to problemer: 1. Kakamuchos befolkning består kun av katter. Og 2. Bare katter har lov til å være samuraier. Og hva verre er: Noen har i det stille lagt en ond plan om å utslette Kakamucho! I den norske versjonen hører vi bl.a. Herman Tømmeraas, Abubakar «Abu» Hussein og Atle Antonsen, og regien er ved Chris Bailey, Mark Koetsier og Rob Minkoff. Aldersgrense: 6 år (V)

I ukens forhåndstitt drar vi til Alf Prøysens verden, for fredag 11. november er det premiere på «Teddybjørnens Jul». (V)