Empo TV

Filmspesial 23. september:

Drama, eventyr, og bursdagsselskap

"Krigsseileren", "Don’t Worry Darling", "Hva skjedde med Torstein Raaby?" og "Fest hos Albert Åberg" er ukens filmer.

Hjertelig velkommen til den nest siste filmsendingen i september, som byr på krigsdrama, thriller, eventyr og bursdagsselskap.

Publisert:

Hjertelig velkommen til den nest siste filmsendingen i september, som byr på krigsdrama, thriller, eventyr og bursdagsselskap. Som vanlig begynner vi med Carl Edvards filmanmeldelse Carl Edvard – så vidt jeg har skjønt skal det handle om 2. verdenskrig?

Anmeldelse: Krigsseileren - Terningkast 5

Tusen takk Carl Edvard. I ukens forhåndstitt skal vi bli værende i tiden under og etter 2. verdenskrig, for fredag 18. november er det premiere på filmskaper Stian Indrevolls dokumentar «Hva skjedde med Torstein Raaby?»

Ukens neste film, «Don’t Worry Darling», foregår på 1950-tallet, i den mystiske ørkenbyen Victory. Mens byens menn jobber med et topphemmelig prosjekt, nyter ektefellene deres livets glade dager med festing, avslapping og bading. Men en dag oppdager en av innbyggerne, Alice, at noe ikke stemmer, og hun bestemmer seg for å finne ut av hva som skjuler seg i den – tilsynelatende - utopiske byen. I hovedrollene finner vi Florence Pugh, Harry Styles, Chris Pine og Gemma Chan, og regien er ved Olivia Wilde. Aldersgrense: 15 år.

Nå til et aldri så lite gjensyn, for i forbindelse med at «Avatar: The Way of Water» kommer på kino 14. desember, slippes den første filmen, «Avatar» fra 2009, på kino igjen denne uka.

For 50 år siden kom den første boka om Albert Åberg ut, og siden starten har Skandinavias mest berømte guttunge ved siden av Emil i Lønneberget opplevd en rekke eventyr. Nå har fem av Albert-bøkene blitt filmatisert under fellestittelen «Fest hos Albert Åberg». Historiene blir fortalt av Thorbjørn Harr, og regien er ved Tomas Alfredsson. Aldersgrense: Tillatt for alle.

Og før jeg avslutter må jeg nevne at dette ikke blir siste gang vi ser Albert Åberg på kinoduken, for allerede fredag 13. januar neste år er det klart for fem nye Albert-eventyr, som går under fellestittelen «Lykkelige Albert Åberg».

Nøkkelord