Empo TV

Vil ha 8 måneders fengsel for helsesekretæren

I Vestfold tingrett vil statsadvokaten fengsle helsesekretæren som er tiltalt for uaktsomt drap på den 51 år gamle Alf Johan Halvorsen i 8 måneder.

Publisert:

- Vi står overfor en svært tragisk hendelse og det er ingen tvil om at tiltalte er i en fortvilt situasjon. Men Alf Johan Halvorsen døde. Det er derfor viktig at fokuset er der, sa statsadvokat Mari Gjersøe i tingretten på torsdag. Det var 24. februar 2019 at Halvorsen fikk alvorlige brannskader etter at sekretæren senket ham ned i badevann som trolig var på 60-70 grader. 4 dager senere døde han på Haukeland sykehus.

Det må nevnes at statsadvokaten sa at det har vært vanskelig å finne en passende straff, ettersom det har vært få saker av denne typen tidligere. Hun mener også at helsesekretæren ikke gjorde jobben sin på rett måte da uhellet var ute. - Hun var selv i sjokk og var handlingslammet. Hun burde tilkalt hjelp og spylt ham med kaldt vann, sa Gjersøe.

https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/vil-fengsle-helsesekretaeren-i-atte-maneder-etter-badedodsfallet-i-faerder-1.15067896

Publisert av: Anders Teslo