Empo TV

Andreas vitnemål hylles

Å få vitnemålet etter endt skolegang er spennende, ettersom det er der man får vite hvor godt man gjorde det på grunnskolen. Nå har foreldrene til 16-årige Andrea lagt ut datterens vitnemål på Facebook for å vise at livet er mer enn 6-ere og strykkarakterer.

Publisert:

Andrea er multifunksjonshemmet og må ha hjelp 24 timer i døgnet. I likhet med andre elever som går ut av ungdomsskolen har hun fått vitnemålet sitt, og det skiller seg fra resten av mengden fordi det på alle fagene står "fritatt" når det kommer til standpunktkarakter. - I disse "vitnemålstider" husk at livet er mer enn bare karakter, skriver Andreas mor, Britt Margun Hustveit på Facebook-siden sin, der karakterkortet er lagt ut. Hun fortsetter: - Selv om vitnemålet ikke er fylt opp av femmere og seksere, vet Andrea mer enn andre hva hardt arbeid betyr.

Foreldrene sier til TV 2 at de ofte tenker på hvor slitsomt det må være for datteren å komme seg gjennom hverdagen, og bakgrunnen for at de delte vitnemålet og en tekst om Andrea, er for å vise at vi alle har vårt å stri med. - Hun kjemper kamper hver dag som er mye tøffere enn å lese to kapitler i naturfagsboken, skriver Britt Margun Hustveit. Som mor og lærer har har hun irritert seg over at elever som får toppkarakterer hylles i mediene. - Hvert år smøres disse "superelevene" med 6 i snitt ut i media. Og de snakker om hardt arbeid. Men det er mange som jobber hardt, skriver Hustveit, som håper at Andrea har vist medelevene at det finnes en annen side ved det å være menneske. - Hun har bidratt på sin måte! Hun har vist at det er plass til alle, til tross for hvilke utfordringer man måtte ha. Gjennom 10 år på skolen har hun satt dype spor etter seg som ikke kan måles med en karakterskala på 1-6. Smilene hennes ville sprengt karakterskalaen, skriver hun. Søndag hadde innlegget fått 2900 likes og over 400 delinger.

Les hele saken: Andrea (16) sitt vitnemål hylles: - Ikke bare sekserelever som fortjener skryt (tv2.no)

Kilde: tv2.no

Publisert av: Anders Teslo