Empo TV

En glad Jesper Saltvik Pedersen etter at FIS overtar paraidrettene

Foto: Lillehammer 2021/Samuel Andersen

Foto: Lillehammer 2021/Samuel Andersen

Under den internasjonale FIS-kongressen for vinteridretene Alpint, Langrenn og Snowboard ble det bestemt at vinteridrettene for parautøvere skal flyttes fra paralympiske komité (PIC) til det internasjonale ski- og snowboardforbundet FIS. Den norske paralpinisten og verdensmesteren Jesper Saltvik Pedersen sier til NTB at det gir både de funksjonsfriske og parautøverne store fordeler om samarbeidsmuligheter.

Publisert:

Håpet Jesper Saltvik Pedersen har er at alle som konkurrerer i internasjonale arrangementer skal møtes i de samme bakkene, løypene og hallene der forbredelsene foregår. Resursene til for eksempel arbeidet med markedsføring, preparering, utstyr medisinsk og teknisk kan bli enklere. På denne måten kan den nye samarbeidsavtalen skape et godt utgangspunkt for Alpin-sportens popularitet gjennom media og sponsorer. Alpininteresserte må være tålmodige, å vente til neste sesong. Da først får publikum og deltaker se resultatene av FIS-avtalen. Den norske verdensmesteren og talspersonen for de funksjonshemmede alpinisten, mener dessuten at endringene har stor økonomisk betydning. Han har under flere tilfeller erfart følgene av IPCs mangel på sponsorinntekter. (Oste-troféet og lavere pengepremier i Word-Cup).

Nå vil også FIS kunne gi økonomisk støtte til Word Cup for deltakerne i Paralympics. De største og viktigste sponsorene må inkludere alle Paralympics-utøverne på samme nivå. Erik Røste, som er ski-president og i tillegg representant for Norge i FIS, har blant annet uttalt seg til NTB om den nye samarbeidsavtalen. Han slutter seg til en stoltAndrew Parson som mener dette bidrar til like muligheter for alle. Er dette et av flere likestillingshoppet i norsk skiidrett som må til før vi er fullstendig likestilt?

Saken er fra Handikapnytt:
FIS overtar paraidrettene – svært positivt, mener Jesper Saltvik Pedersen