Empo TV

Utfor-gull til Jesper Saltvik Pedersen

Tok sitt første VM-gull i Hafjell

Foto: Lillehammer 2021/Gisle Johnsen

Foto: Lillehammer 2021/Gisle Johnsen

Fredag tok Jesper Saltvik Pedersen gull i utfor under para-VM på Lillehammer, og dermed kunne Karmøy-mannen - for første gang - legge et VM-gull til medaljesamlingen sin.

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2022 kl 14:30

- Det var sinnssykt raske forhold. Det gikk fort på slutten, og det var like før jeg gikk på trynet, men det gikk fint, sa Saltvik Pedersen til NRK. Da det ble klart at han hadde tatt gull, sa han: - Det har ikke gått helt opp for meg. Har jobbet mot dette i tre år, og det kjennes godt å klare det på hjemmebane. Under løpet sørget Saltvik Pedersen for et aldri så lite sjokk, da han hoppet noe lenger enn normalt på kanten av løypa, men han kom trygt ned. - Jeg fikk litt mye fart i siste hoppet. Men det gikk bra, jeg har flydd mye her i Hafjell, sa han.

Dagens løp kjørte Jesper for faren hans, Bjørn, som døde i november 2020. - Det føltes godt å gjøre det. Jeg har bilde av han. Han er med i tankene hele veien, og jeg kjørte for pappa i dag, sa Saltvik Pedersen. Han fortsatte: - Han var med til Korea, og dette er nesten større enn da jeg tok gull i Korea. Og trener Hans Blattmann innrømmer at det er emosjonelt å snakke om faren til Jesper: - Det er det definitivt. Han var utrolig viktig for Jesper og meg. Han hadde full tillit til alt vi gjorde, og han var en fin fyr og kompis, sa Blattmann.

Allerede på lørdag skal Jesper bryne seg på Super-G, som, i likhet med de andre alpintøvelsene, foregår på Hafjell. - Vi må feire litt i kveld, og så må jeg nullstille til Super-G imorgen, sa Saltvik-Pedersen.

Les hele saken og se gull-løpet på NRK Sport:
Saltvik Pedersen rørte trenerne da han tok VM-gull: – Jeg kjørte for min far

Kilde: nrk.no