Empo TV

Eurovision Song Contest 2023 avholdes ikke i Ukraina

Storbritannia kan overta vertskapet

Foto: Det store norske leksikon, illustrerende bilde

Foto: Det store norske leksikon, illustrerende bilde

Vanligvis er det slik at vinneren av Eurovision Song Contest (ESC) avholder finalen som arrangeres året etter, men slik blir det ikke i 2023. For fredag kunngjorde Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) at Eurovision Song Contest 2023 ikke vil finne sted i vinnerlandet

Publisert:

Årets vinner var Ukraina, som deltok med gruppa Kalush Orchestra og sangen "Stefania", men på grunn av den russiske presidenten Vladimir Putins krig mot nettopp Ukraina har gjort det vanskelig å arrangere neste års finale. Nå har EBU rettet blikket mot Storbritannia, som ble nr. 2 i årets ESC med artisten Sam Ryder og sangen "Space Man", og dersom britene blir tildelt neste års konkurranse, vil det være nøyaktig 25 år siden de arrangerte ESC sist. I Birmingham i 1998 var det siste gang man hadde et orkester i salen, og det var også siste gang at deltagerne måtte synge på sitt eget morsmål.

Kort tid etter at Ukraina vant årets ESC, ble vinnertrofeet satt ut på auksjon av Kalush Orchestra, og pengene fra auksjonen skulle gå til inntekt for Ukrainas militære styrker. Auksjonssummen endte opp på 8,5 millioner kr.

Les hele saken: Storbritannia bedt om å holde Eurovision på vegne av Ukraina
Kilde: vg.no

Publisert av: Anders Teslo