Empo TV

Årets julekalendere

NRK 1 og NRK Super.

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2021 kl 14:13

I "Kristiania magiske tivolitheater", som er årets julekalender på NRK, reiser vi over 100 år tilbake i tid, til den gangen da Oslo het Kristiania. 10-årige Luka bor i Kristianias fattigstrøk, Vika, like i nærheten av Kristiania Tivoli. Fra før av vet Luka at tivoliområdet ikke er et sted for unger som han å oppholde seg på, men en dag forviller han seg inn dit. Da oppdager han en verden han aldri har sett maken til.

I Vika bor også bøllegjengen Vikapakket, som vil at Luka skal stjele ting for dem. Luka er imidlertid ingen lommetyv, så han stikker av fra gjengen, og søker tilflukt i det merkelige teateret, som ligger innerst i Kristiania Tivoli. Men det er ikke bare Vikapakket Luka må passe seg for, ettersom den slemme overklassekvinnen Erle Butenschøn har planer om å ta teateret. Klarer Luka og de nye vennene hans å redde Kristiania Theater?

TV2 Zebra

TV2 Zebra, som er lillesøsterkanalen til den snart 30-årige storebroren TV2, slår til med hele 3 julekalendere som kommer etter hverandre: "Julefergå" (1995), "The Julekalender" (1994) og "Vazelina Hjulkalender" (2000). Julekalenderne starter hhv. kl. 19:45, 20:00 og 20:25 1. desember, og dagen etter kan du få med deg gårsdagens episoder, som kommer før dagens episoder. Med andre ord: Fra og med 2. desember starter "Julefergå"-episodene kl. 19:25 (gårsdagens) og 19:40 (dagens), "The Julekalender" starter kl. 19:55 (gårsdagens) og 20:15 (dagens), mens "Vazelina Hjulkalender" starter kl. 20:30 (gårsdagens) og 20:45 (dagens). For å si det med bruspulvergutten Hans Preben i sistnevnte serie: "Jo, selvfølgelig!"

TV Norge

TV Norge stiller også med en ny julekalender, nemlig "Nissene i bingen", som er oppfølgeren til "Nissene på låven" (2001) og "Nissene over skog og hei" (2011). I serien skal 24 single nisser bo parvis som Nissemor og Nissefar, og det hele foregår på en nedlagt grisefarm.

Les hele saken: Kristiania magiske tivolitheater - årets julekalender på NRK – NRK Presse – Pressemeldinger, - bilder og kontaktinformasjon

Kilder: nrk.no/info, tv2.no, discoveryplus.no