Empo TV

Årets MGPjr.-finalister er klare

20-årsjubillant med ny musikksjanger

Foto: Store norske leksikon

Foto: Store norske leksikon

Lørdag 28. mai er det klart for den 21. finalen i Melodi Grand Prix jr. (forkortet MGPjr.), der 10 finalister skal konkurrere om førsteplassen. Og for første gang er musikksjangeren Black Metal representert.

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2022 kl 14:51

Foto: Store norske leksikon

Foto: Store norske leksikon


Fredag 11. mars ble årets finalister kunngjort av NRK, og prosjektleder Eva Rutgerson Bie ser frem til finalen. - Vi gleder oss enormt til endelig å ha med tusenvis av publikummere i salen. De vil bli med på en helt spesiell og historisk opplevelse med en TV-sending som fyller 20 år, sier Bie til NRK. Hun legger til: - Sammen med et stort publikum skal vi lage tidenes fest der finalistene står "alle for en" sammen om å vise sitt talent sammen med NRK sin produksjon.

For i år er det nemlig 20 år siden MGPjr. ble avholdt for første gang, og de første vinnerne var rapduoen To små karer, bestående av Christoffer Claussen og Nicolay Ramm, hvorav sistnevnte i dager kjent som både programleder, artist og skuespiller. Årets finalister kommer det litt info om her, og hver av deltagerne har sine favorittsanger fra MGPjr.-historien.

Erlend og Liam: Erlend og Liam kommer fra Frekhaug nord for Bergen, og begge går på Meland Ungdomsskole. Sangen deres, "Parasitt", handler om å fæle seg som fremmed i sitt eget land. Mens Erlend rapper og synger, er Liam musikkprodusent og DJ. Favorittsangen deres fra MGPjr. er Emu og Abu med "Glemt" fra 2020.

Fia - "Tre om gangen": Fia kommer fra Nøtterøy, går i 6A på Teie skole, og stiller med sangen "Tre om gangen". Sangen handler om at det kan være vanskelig å leke når man er tre stykker, og hun ble inspirert av egne opplevelser på skolen. På fritiden liker Fia å tegne, spille fotball, samt danse og synge. Fias favorittsang fra MGPjr. er Aksel med "Ingenting å tape" fra 2014.

Ingebjørg: Ingebjørg går i 7. klasse på Drag skole i Nordland, og sangen hennes, "Her e æ", inneholder et refreng på samisk. Bidraget handler om henne selv, hva hun liker å gjøre og hvor hun bor. Ingebjørg har tidligere opptrådt på Ung Kultur Møtes (UKM) og Samefolkets dag, og favorittlåten hennes fra MGPjr. er "Bussen heim" med duoen Uknown fra 2018.som

Line: Line kommer fra Randaberg utenfor Stavanger, og sangen hennes, "Masken", handler om å ha på seg en maske - ikke fysisk, men psykisk. På den måten kan man late som man har det fint, selv om man innerst inne ikke har det bra. Lines favorittsang fra MGPjr. er "Trenger deg" med Sval, som vant MGPjr. i 2011.

Rafa og Einar: Rafa og Einar kommer fra Oslo, og begge synger i skolekoret på St. Sunniva skole. Sangen deres, "Broder", handler om vennskap, og er inspirert av hvordan en nær venn kan sammenlignes med et søsken. De to kompisene har følgende favorittlåter fra MGPjr.: "Sjokoland" (fremført av duoen Drops i 2006), "Når jeg ser på deg" (fremført av Henrik i 2013) og "Her for deg" (fremført av Eirik i 2017).

Sophie: Sophie kommer fra Hommelvik utenfor Trondheim, og går på Sveberg skole. Sangen hennes, "Hjertevænn", handler om omsorg, og å strekke ut en hånd til noen som ikke har det så bra. Sophies favorittsang fra MGPjr er "Online" med Mathea-Mari, som vant MGPjr. i 2014.

Stella: Stella kommer fra Skjeberg, som ligger nord for Halden. Sangen hennes, "Du er du og det er deg", handler om å stole på seg selv og være seg selv. Stellas favorittlåt fra MGPjr. er "Kan ikke la deg gå" med Hennika, som vant MGPjr. i 2020.

Lisa og Tobias: I likhet med Erlend og Liam kommer også søskenparet Lisa og Tobias fra Frekhaug nord for Bergen, og sangen deres, "Akkurat passe", handler om at man noen ganger er for liten til å gjøre ting, mens man andre ganger er for stor. Lisa er for øvrig den yngste artisten i årets finale; hun ble født i 2013.

Når det kommer til favorittlåter fra MGPjr. er det disse låtene som gjelder for Lisa og Tobias: "Når jeg ser på deg" (fremført av Henrik i 2013), "Aldri gi Opp" (fremført av gruppa CAOS i 2019) og "Musikkens Budskap" (fremført av Maria i 2019).

William: William kommer fra Røyken, og går på Midtbygda skole. Han liker å synge og danse, og var i 2018 med i musikalen "Annie" på Art Musikal- og ballettskole. Senere har William vært å se i musikalen "Chess" på Folketeateret, og på fritiden spiller han fotball. Sangen hans, "Tusen tanker", handler om å drømme seg bort og legge unyttige og slitsomme tanker bort, og er inspirert av at William ofte kan frustrert av tankene som sirkulerer rundt i hodet hans. Noe som gjør det vanskelig å sove.

Williams favorittlåt fra MGPjr. er gruppa Unik 4s vinnerlåt fra 2013, "Så sur da".

Deb: Steinkjer-duoen Gaute og Tønder har kjent hverandre siden barneskolen, og går nå på Steinkjer ungdomsskole. Sangen deres, "Kald mann", er den første black metal-låten i MGPjr. Dep har spilt sammen i 3 1/2 år, og på denne tiden har de vært innom UKM, folkemusikkfestivalen Hilmarfestivalen på Steinkjer, samt arrangementer som er arrangert av Steinkjer Pønkforening. I motsetning til de øvrige 9 finalistene har ikke Deb noen favorittlåter fra MGPjr., men det kan nevnes at Gaute og Rafa (fra duoen Rafa og Einar) har én ting til felles: De er begge født i 2006, hvilket gjør at de er de eldste deltagerne i årets finale.

Les hele saken: Her er årets MGPjr-finalister

Kilde: nrk.no, wikipedia

Nøkkelord

#MGP juniorVis flere