Empo TV

"Donald Duck: Quack Attack" - Donalds første eventyr i 3D

Plattformer

Publisert:

"Donald Duck: Quack Attack" ble mellom oktober og desember 2000 utgitt til følgende spillmaskiner: GameboyColor, Playstation 1, PC, Nintendo 64, Dreamcast* og Playstation 2. Senere ble det også sluppet til Nintendo-konsollene GameBoy Advance (2001) og GameCube (2002), og i dette tilbakeblikket skal vi ta for oss PC-utgaven. Merk at spillets innhold (med unntak av handlingen) varierer noe fra konsoll til konsoll.

Handlingen

Petter Smart har besøk av Donald og fetter Anton, og alle tre venter på kveldsnyhetene. Donalds kjæreste, Dolly har nemlig begynt som reporter, og nå har hun klart å komme seg inn i tempelet til den onde trollmannen Merlock. Når nyhetsankeret setter over til Dolly går det tilsynelatende bra, men plutselig oppdager Merlock henne, og han kidnapper Dolly - på direkten. Både Anton og Donald bestemmer seg for å redde henne, og til deres hjelp får de Petters nyeste oppfinnelse: En teleportør som kan føre dem til Merlocks tempel. Anton er den som benytter seg av portalen, men klarer i samme slengen å kortslutte systemet. Dermed er det opp til Donald å reparere portalen (og samtidig redde Dolly), men hvordan skal han gjøre det? Jo, han må begi seg ut på en lang, og innholdsrik reise.

Spillet

Du starter spillet i Petters laboratorium, der teleportøren er stilt opp. Den er delt opp i fire områder: Andefjell, Andeby sentrum, heksehuset til Magica fra Tryll, og Merlocks tempel. Hvert av områdene er igjen delt inn i fem nivåer: fire "vanlige" nivåer og ett bossnivå. På hvert av nivåene må du samle inn en panelbit til bossnivået, en av nevøenes leker, samt - når du har fullført alle nivåene i området du befinner deg i - slå tiden til Anton. Dersom du greier det, vil du få et antrekk som Donald kan ha på seg. Når det kommer til helse, kan man trygt si at spillskaperne har latt Donald være Donald, for dersom du blir truffet, flyr han i flint! Enda et treff sender Donald i bakken, og du må starte på nytt fra forrige sjekkpunkt. Men dersom Donald - når han er sur - spiser en milkshake, blir han glad igjen, så glad at han blir uovervinnelig for en stund.

Artikkelforfatterens betraktninger

Jeg har selv gode minner fra "Donald Duck Quack Attack", men spillet hadde for meg en noe trang start. Da jeg fikk spillet til PC ved juletider i 2000 ville det ikke fungere, og litt etter litt mistet jeg interessen for det, Men så, noen år senere, da vi hadde fått en mer moderne datamaskin i huset, så jeg spillet på nytt i en Elkjøp-forretning og kjøpte det, i håp om at det ville fungere. Og denne gangen gjorde det det! Mitt inntrykk er at det i 2000 var PC-en som ikke oppfylte kravene som spillet krevde i utgangspunktet, og at spillet derfor streiket. Senere har jeg prøvd ut PS2-versjonen, som er noe annerledes enn PC-versjonen, men begge versjoner er strålende eksempler på at du kan lage et dataspill med verdens mest kjente and. Det kan sluttvis tilføyes at Donald ikke var ferdig med spillkarrieren sin da "Quack Attack" kom ut, for i 2002 ble han en del av trioen Donald, Sora og Langbein i spillserien "Kingdom Hearts".

  • Fra Sega, eksisterte fra 1998 - 2001

Kilder: wikipedia, ign.com, samt undertegnedes egen hukommelse

Publisert av: Anders Teslo