Empo TV

Filmåret 2020

Å si at 2020 var et interessant filmår er å si det mildt. På grunn av Covid-19 pandemien ble flere filmer utsatt til 2021, og de som ikke ble det endte ofte opp på forskjellige streamingtjenester. I fjor var også året Norge fikk Disney+ hvor ...

Publisert:

Å si at 2020 var et interessant filmår er å si det mildt. På grunn av Covid-19 pandemien ble flere filmer utsatt til 2021, og de som ikke ble det endte ofte opp på forskjellige streamingtjenester. I fjor var også året Norge fikk Disney+ hvor filmer som «Mulan» og Pixar-filmen «Sjel» endte opp.

Netflix kom også med noen filmer som fikk gode anmeldser fra anmeldernes hjemmekontor.

Blant annet Aaron Sorkins «The Trial of The Chicago 7» om rettssaken rundt en liten gjeng protester i 1968s Chicago, David Finchers «Mank» som er en biografi om Manusforfatteren til «Citizen Kane», og Charlie Kauffman med «I’m Thinking of Ending Things».

En av de største overraskelsene som kom I 2020 var at den anerkjente mockumentaren «Borat» skulle få en oppfølger. På Amazon Prime kom «Borat: Subesquent Moviefilm», hvor

Sacha Baron Cohen returnerte til rollen han ble veldig kjent for, men filmen viste verden for den unge ungarske skuespilleren Maria Backalova som borats datter.

Filmen ble spilt inn i forbindelse med valget i USA, men så kom korona pandemien. Dette ble filmet under starten av pandemien og tar opp alt fra smitte og karantene.

Dette ble et år uten en Marvel-film. Planen var at det skulle komme 2 nye, men ble utsatt til 2021 som mange andre filmer.

X-men filmen «New Mutants» som egentlig skulle komme ut i 2017 fikk riktignok endelig komme ut på kinoer, men ble en flopp både på kritikersiden og hos publikum.

«Wonder Woman 1984» kom ut på kino i USA men også på streamingtjenesten HBO Max.

2020 var et stort år for tv serier.

I fjor kom Amazon ut med serien «The Boys» som ble en stor hit. Nå kan man streame hele sesong 2, som fikk gode anmeldelser og bygger videre på serien.

Når man snakker om å bygge videre på serier så må man jo nevne Disney + og Star Wars.

Mange fans gikk i 100 når det ble annonsert at «Star Wars - The Clone Wars» skulle få en ny sesong. Animasjonen har aldri vært bedre.

Men når det kommer til Star Wars må man jo nevne «The Mandalorian» som introduserte flere ikoniske karakterer fra Star Wars-universet.

I forbindelse med at serien kom ut ble det annonsert flere andre serier som ville handle om fan favoritter som Ahsoka Tano og Boba Fett. En ny animasjons serie med samme animasjon som i Clone Wars som vill hete «Bad Batch» skal også komme ut.

Så har man Netflix - og for et år de har hatt når det kommer til seriefronten!

Animasjonsserien «Bojack Horseman» fikk sin siste sesong, og når vi er inne på det med siste sesong, så er «Better Call Saul» inne i femte sesong. I følge skaper Vince Gilligan kommer sesong 6 til å være den siste . Netflix kom med 2 nye serier som fikk gode tilbakemeldinger, «Tiger King» - en dokumentarserie om tigereiere i Amerika og alle de eksentriske tingene med businessen rundt store katter. Serien ble nominert til 6 Emmyer.

De kom også med «Queens Gambit» som nå er på 110 plass av IMDB beste serier.

HBO Kom med serier som «Raised by Wolves» og «Lovecraft Country - The Undoing», og serie skaper David Simon kjent for å lage serier som «The Wire» og «The Deuce» kom med en mini serie kalt «The Plot Against Amer

Samtidig på komediefronten kom Larry David ut med en ny sesong av komiserien «Curb your Enthusiasm».

Apple tv + lanserte komiserien «Ted Lasso», en feelgood-komedie om en amerikansk fotballtrener som drar til London for å trene et britisk fotballag. Serien blander amerikansk kultur med britisk

Apple+ kjøpte også opp storfilmen Greyhound.

På grunn av Covid-19 ble som sagt mange kinofilmer sluppet på streamingtjenester. HBO har annonsert at deres storfilmer skal komme ut der, ved siden av å gå på kino. Dette kommer til å bli deres nye strategi for fremtiden .

Når pandemien ender vil ting åpne, men den har satt dype spor på kultur livet som vi kjenner det. 2021 vill bli et spennende år når det kommer til film og tv, og hvilken vei det vill gå gjenstår å se.

Carl-Edvard Engebretsen