Empo TV

Filmspesial 21 april:

Finsk sisu og stork i fåreklær

"Sisu" og "Richard Storken og den mystiske juvelen" er blant ukens filmer

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, der vi har dette å by på: Finsk krigsdrama i «Sisu» - og Carl Edvard har sett «Beautiful Disaster».

Publisert:

Ukens første film, «Sisu», handler om å aldri gi opp når det ser ut til at alt håp er ute. 2. verdenskrig går mot slutten i Finland, og dypt inne i den finske villmarken finner en tidligere finsk soldat noe så uvanlig som en gullåre. Men i det han er på vei til nærmeste by, møter soldaten en gjeng krigstrøtte tyske soldater, og med det er kampen om gullet i gang. På den ene siden: En desperat gjeng med tungt bevæpnede nazister. På den andre siden: En mann som har ett mål for øye: Å beholde det han har kjært - uansett hvor mye bank han måtte få. I hovedrollene finner vi Jorma Timmila, Aksel Hennie, Jack Doolan og Mimosa Willamo. Regi: Jalmari Helander, aldersgrense: 15 år.

"Skolen ved verdens ende"
 Foto: Selmer Media

"Skolen ved verdens ende" Foto: Selmer Media

I ukens neste film, «Skolen ved verdens ende», reiser vi til Buthan, som ligger nord for India. Den unge læreren Ugyen, som bor i Buthans hovedstad Thimpu, har en drøm om å bli musiker. Sjefen hans vil imidlertid det annerledes, og mot slutten av utdanningen blir Ugyen sendt til Lunana, en dal som ligger langt utenfor allfarvei. Når han kommer dit reagerer Ugyen på at stedet skorter på ting som vi til vanlig tar for gitt, men folkene han møter, skal litt etter litt få ham på andre tanker … I hovedrollene møter vi Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup og Pem Zam, mens regien er ved Pawo Choyning Dorji. Aldersgrense: Tillatt for alle.

I 2017 ble vi kjent med spurven Richard og storkefamilien hans i animasjonsfilmen «Richard Storken», og nå er det klart for oppfølgeren: «Richard Storken og den mystiske juvelen». Mens han overvintrer i Nord-Afrika møter Richard spurvejenta Samia og gjengen hennes, som holdes fanget av den utspekulerte påfuglen Zamano. For å redde spurvene må Richard, samt bestevennene Kiki og Olga, hjelpe spurvene med å løse en gåte, samt at de må gi en mystisk juvel til Zamano. I den norske versjonen hører vi Oskar Fjeldstad-Bergheim, Haddy N’Jie, Bjarte Hjelmeland og Nils Ole Oftebro, og regien er ved Mette Tange og Benjamin Quabeck. Aldersgrense: 6 år

Denne uka har Carl Edvard vært på kino igjen, og filmen han skal snakke om heter «Beautiful disaster». (12 år)

Carl-Edvard har sett "Beautiful Disaster".
 Foto: Nordisk Film Distribusjon

Carl-Edvard har sett "Beautiful Disaster". Foto: Nordisk Film Distribusjon

Ukens forhåndstitt byr på skikkelig nettsus, for fredag 2. juni er det premiere på «Spider-Man: Across the Spider-Verse»!

Nøkkelord