Empo TV

Handikapforbundet gir terningkast til de politiske partiene

Handikapforbundet har gått ut fra sin egen strategi for å se hva som er viktig å endre i norsk politikk. De har tatt utgangspunkt i likeverd, helse og omsorg og likestilling for funksjonshemmede. Etter å ha sett på de ulike partiprogrammene har ...

Publisert:

Handikapforbundet har gått ut fra sin egen strategi for å se hva som er viktig å endre i norsk politikk. De har tatt utgangspunkt i likeverd, helse og omsorg og likestilling for funksjonshemmede. Etter å ha sett på de ulike partiprogrammene har NHF gitt partiene terningkast. De fir punktene NHF har vurdert er: Partiets likestillingspolitikk, FN- konvensjonen om funksjonshemmedes rettigheter (CRPD), tidsfrist for universell utforming, lovfesting av brukerstyrt personlig assistanse (BPA) med statlig finansiering utenfor helselovgivning men som et likesetillingsverkktøy.

Miljøpartiet De Grønne kommer ut med best poeng og høyeste terningkast tett fulgt av de andre rødgrønne partiene i NHFs vurdering. Bakgrunnen er at partiet vedtok en fyldig liste av tiltak for funksjonshemmedes likestilling på landsmøtet sitt tidligere i år.

MDG: Terningkast 5

Arbeiderpartiet: Terningkast 4

Rødt: Terningkast 4

SV: Terningkast 4

Senterpartiet: Terningkast 3

Kristelig Folkeparti: Terningkast 3

Venstre: Terningkast 2

Fremskrittspartiet: Terningkast 2

Høyre: Terningkast 1

Senterpartiet og KrF har fått samme terningkast, men Sp er vurdert poengmessig høyere. Alle de rødgrønne pariene gjør det bra på resultatlisten før det første partiet på borgerlig side er på plass.

Flere detaljer om hvordan partiprogrammene er vurdert, finner du på Handikapforbundets nettsider ved å klikke her (ekstern lenke).

Tove Linnea Brandvik, leder i NHF råder lle til å stemme på det partiet som er riktig for dem. Funksjonshemmede som alle andre har forskjellige politisek meninger og er opptatt av forskjellige saker. Vi har vurdert hva partienes  politikk om enkeltsaker som er viktig for funksjonshemmedes likestilling, sier Brantvik til Handikapnytt.    

Saken er fra Handikapnytt

Les hele saken: rødgrønne gjør rent bord i handikapforbundets program analyse

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen