Kontakt
Foto: PxHere
Siden 2019 har Bendik Romstad og Anne Gravingen, som står bak "Anne på Landet", stekt og servert vafler ved Hønse-Lovisas Hus på Sagene like ved Akerselva. Siden den industrielle revolusjon, som startet på spinneriet like ved, er det blitt servert vafler fra det lille røde huset. Den gang sto vaffelkonene utenfor fabrikken og solgte vafler til arbeiderne ved spinneriet på den andre siden av fossen i Akerselva.
Birgitte Falck-Jørgensen
Redaksjon/EmpoTV
Publisert: 25.03.2022 kl 13:56
I dag MÅ det serveres vafler fra Hønse-Lovisas hus fordi det står i leiekontrakten til Anne og Bendik at det forutsettes. Fremdeles forteller ryktet at det serveres Oslos best vafler herfra. Forskjellige folk kan komme for å kjøpe seg en vaffel og nyte den her med en fin utsikt over en liten historisk del av Oslo by. Arbeidere, uteliggere, kommunalt ansatte, diplomater og Hans Majestet Kong Harald har vært innom Hønse-Lovisas hus, har Anne og Bendik fortalt til Sagene Avis. Oppskriften på vaflene er hemmelige, men de kan røpe at deres lille «ekstra-ingrediens» er nok smør. Bendik forteller at de kan lage alt fra havrevafler med løyrom selvfølgelig også med rømme fra Røros og selvførte bær. Han vet at noen liker pølser i vaffelen, men selv liker han den uten noe tilbehør.
Du kan lese mer om vafler og «Vaffelens dag» i Sagene Avis:
Hos Hønse-Lovisa er vafler en del av leiekontrakten