Empo TV

Ida Hauge Dignes ble frastjålet rullestol ved studentby i Oslo rett før påske

Drøye to måneder etter at hun fikk den, ble Ida Hauge Dignes frastjålet rullestolen sin. -En gang mellom 16.00 og 19.00, onsdag 24. mars ble rullestolen min stjålet fra gangen i blokka der jeg bor. Om du har observert den i området Nydalen/Bjølsen/Sagene, gi meg beskjed eller ring politiet på 02800. Vær så snill og del, slik at jeg kan gå på tur igjen, skrev Dignes på Facebook.

Publisert:

Senere har historien om den forsvunnede rullestolen gått som en farsott både i media og på sosiale medier. Det var ved 19-tiden tirsdag kveld Dignes gjorde seg klar for en kveldstur ute. Rullestolen, som hun fikk i januar, er en større rullestol som gjør det lettere å komme fram i terreng. Da hun skulle bytte stol, var den andre sporløst forsvunnet. — I begynnelsen skjønte jeg ingenting. Jeg sjekket om det var noen som hadde flyttet på den, men det viste seg å ikke stemme. Det er som å lete etter nåla i høystakken, sier Dignes til Avisa Oslo.

Dignes bor i Bjølsen Studentby, som eies av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO). Gunn Kirsti Løkka, boligdirektør i SiO, forteller at de har tatt kontakt med Dignes og hørt hva de kan bidra med. — Vi kommer også til å gå gjennom sikkerhetsrutinene på Bjølsen, og minne beboerne på å ikke slippe inn fremmede. Vi vil sterkt oppfordre vedkommende som har tatt stolen om å sette den tilbake igjen, sier Løkka.

Dette er en veldig lei situasjon for studenten som er berørt. Vi kommer til å be vekterne våre på studentbyen om å følge med ekstra fremover, og minne beboerne om å ikke slippe uvedkommende inn i oppgangen. Det vil likevel være umulig å sikre seg helt mot slike ting.

En beboer ved studentbyen har uttalt til Avisa Oslo at han hadde registrert en «mistenkelig person» på stedet. Etter hva SiO erfarer, har det ikke blitt registrert noen klager eller mistenkelig oppførsel den siste tiden.

Dignes skriver i sin Facebook-post at hun tror tyveriet skjedde mellom kl 16.00 og kl 19.00 tirsdag ettermiddag. Hun ber nå om tips fra publikum. — En gang mellom 16.00 og 19.00 i dag ble rullestolen min stjålet fra gangen i blokka der jeg bor. Om du har observert den i området Nydalen/Bjølsen/Sagene, gi meg beskjed eller ring politiet på 02800. Vær så snill og del, slik at jeg kan gå på tur igjen, skriver Dignes på Facebook.

Saken er fra khrono.no

khrono.no/student-ble-frastjalet-rullestol-ved-studentby-i-oslo/565632

Publiserrt av Birgitte Faclk-Jøargensen