Empo TV

Kjente sanger, ukjente versjoner!

Illustrasjonsfoto
 Foto: Pxhere

Illustrasjonsfoto Foto: Pxhere

Det er bestandig gøy når det dukker opp coverlåter som baserer seg på en annen formel enn den urgamle: «En artist tolker en annen»! Nyskapning er bestandig morsomt, og de to jeg har falt mest for er Enhetsorkesteret fra Finland og «Sånn, Der Herpa Jeg Den!» fra USA.

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2023 kl 13:11

Hvis vi tar Enhetsorkesteret først så er det rett og slett en bokstavelig tolkning av det Hurra Torpedo driver med, men der Hurra Torpedo består av folk som spiller kjente coverlåter PÅ hvitevarer, består Enhetsorkesteret av en kreativ finne som programmerer hvitevarene til å spille selv!

NOEN EKSEPMPLER:

1. «Imperial March» fra Star Wars fremført av en brødrister: Dette var den spede begynnelse for 9 år siden, alle må jo begynne ett sted.

2. «Take On Me» av AHA fremført av 3 elektriske tannbørster, 3 skrivemaskiner & 3 kredittkortterminaler.

3. «My Heart Will Go On» av Celine Dion fremført av en vaskemaskin.

4. «Wannabe» av Spice Girls fremført av 5 elektriske tannbørster.

5. «We Will Rock You» av QUEEN fremført av 1 elektrisk tannbørste, 1 kredittkortterminal, 1 epilator, 1 ladyshave samt 3 skrivemaskiner.

«Sånn, Der Herpa Jeg Den!» er et langt nyere fenomen som ble til under den kjedsomhet pandemien førte med seg. Musiker Dustin Ballard fra Texas i USA ville sjekke hvor langt det var mulig å strekke strikken, før internettpolitiet bannlyste ham og stengte ham ute.

Dette er VIRKELIG radbrekking med STOR R! Kombinasjonen av sjangere og valg av stilarter er så totalt selvmotsigende og langt unna det kjente og naturlige at det ikke ligner grisen. Samtidig er Dustin så kreativ når det gjelder miksing og programmering att han merkelig nok får det til å høres helt naturlig ut allikevel. Dette er virkelig MUSICAL FUSION! Fenomenet kan minne om det Are & Odin gjorde i sin tid, da de tok teksten fra en låt og sang den på melodien til en annen! Forskjellen er at her har Dustin tatt konseptet til ett HELT ANNET NIVÅ! BARE HØR SELV:

NOEN EKSEMPLER:

1. Mannen I Sort Johnny Cash synger "Barbie Girl" av AQUA på melodien til hans egen «Folsom Prison Blues»

2. NIRVANA`S klassiske «Smells Like Teen Spirit» fremført som K-POP.

3. «Bad» av Michael Jackson fremført som country.

4. «Born In The USA» av Bruce «The Boss» Springsteen fremført på melodien til «The Girl From Ipanema»

5. Helt til sist en samling kjente filmscener som her er ødelagt fordi Dustin har gjort dem om til sanger, klikk her