Empo TV

Kortnytt fredag 16. april 2021

Under følger det noen nyheter som har dukket opp i den siste tiden, og vi begynner med Arbeiderpartiets landsmøte.

Publisert:

Ap med programforslag om å gå inn for å ta FN-konvensjonen for funksjonshemmedes rettigheter inn i norsk lov

Torsdag talte Jørgen Foss fra Oslo Ap til Arbeiderpartiets landsmøte, og i talen snakket han om hvor viktig det er at partiet i helgen kan garantere at FN-konvensjonen om funksjonshemmedes rettigheter vil bli innført dersom det blir regjeringsskifte etter valget. - På dette landsmøtet skriver vi likestillingshistorie, sa Foss, og videre i talen sa han: - Arbeiderpartiet har gått i spissen for kvinnekampen og homokampen. Og endelig skal vi vedta et knallbra program som som gjør at Arbeiderpartiet skal lede an i kampen for likestilling av landets største minoritet, de funksjonshemmede.

I tillegg til å være lokalpolitiker fra Oslo Ap og medlem i partiets ressursgruppe for politikk for funksjonshemmede, er Foss også regionkontorleder for Norges Handikapforbund i Oslo. Han er også en habil skuespiller; i 2005 spilte han Terje i barne- og ungdomsfilmen "Pitbullterje", og i 2018 var han med i det norske westerndramaet "Vann over ild".

Kilde: handikapnytt.no, p3.no

Nå blir det Spellemannpris-utdeling!

Så er dagen endelig kommet, fredag 16. april 2021. Nå skal vi få se hvilke artister som har levert de beste låtene i musikkåret 2020, samt hvem som har fått vist seg frem. Torsdag ble det klart at Ivan Ave, i sivil kjent som Eivind Øygarden, har vunnet Rnb/Soul-prisen for albumet "Double Goodbyes", og samme dag ble det klart at Sarah Camille Osmundsen og albumet "Spor av dråper og røde nebb" hadde vunnet prisen for årets barneplate. Det kan nevnes at "Spellemannprisen 2020 sendes på NRK 1 etter Norge Rundt, og er delt i 3. Del 1 starter kl. 19.55, del 2 starter kl. 22:35 og del 3 kommer etter "Kveldsnytt".

Kilde: spellemann.no, NRK TV

TV-tips

Fredag la NRK ut dokumentaren "Drillos", som er en del av "Tidsvitne"-serien, som gikk mellom 2013 og 2015. I dokumentaren får vi være med på en 8 år lang reise som starter i 1990 med at Egil "Drillo" Olsen overtar landslaget, og avsluttes i 1998 når Norge møter Brasil under fotball-VM i Frankrike. "Tidsvitne"-serien består av 12 episoder, og hendelsene som serien tar for seg er bl.a. Bobbysocks' seier i Eurovision Song Contest i 1985, Harryhandelen, jappetiden på 1980-tallet og langrennsutøveren Oddvar Brås karriere.

Serien kan sees i NRKs nett-TV.

Publisert av: Anders Teslo