Empo TV

Kortnytt onsdag 19. august 2020

På bedringens vei etter koronasykdommen

Publisert:

Koronapandemien ligger stadig over oss, men det finnes folk som blir friske av viruset. En av dem er Anne Bratlie Johannesen (66) fra Tønsberg, som i disse dager trener seg opp etter et langt sykdomsforløp.

Annes historie startet tirsdag 17. mars, da hun kom hjem fra Florida. To dager senere begynte hun å kaste opp, fryse og hoste. 9 dager etter sluttet lungene hennes å fungere, og på sykehuset visste man ikke om Anne kunne reddes. Men etter å ha ligget i koma i 64 dager, hvorav mange av dem var inne i en respirator, begynte hun å kvikne til. - Jeg tror jeg har vært veldig heldig oppe i det hele. Jeg håper nå at alle passer på seg selv. Jeg unner ingen det her, sier Johannesen til NRK.

Les hele saken: https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/holdt-pa-a-do-av-korona-_-na-er-anne-_66_-pa-beina-igjen-1.15121772

"Barn" nominert til Nordisk råds filmpris

Fredag gjorde filmen "Barn" storeslem under Amandapris-utdelingen, da den mottok 9 av 10 priser. Tirsdag ble det klart at filmen, som er regissert av Dag Johan Haugerud, er blitt nominert til Nordisk Råds filmpris.

- Ein blir jo veldig glad for ein slik nominasjon. Eg har alltid tenkt at Nordisk råds litteraturpris heng veldig høyt. Sjølv om filmprisen ikkje har vorte delt ut like lenge, ser eg på han på same måte, sa Haugerud til NRK da det ble kjent at han hadde blitt nominert. Henriette Steenstrup, som har en av hovedrollene i filmen, var også glad for nominasjonen. - Regissør Dag Johan Haugerud har eit heilt unikt blikk på å beskrive forsøket til menneske på å gjere sitt beste samtidig som dei feilar totalt. Han er ein filmkunstnar. Og han bruker filmmediet på ein måte som gjer uttrykket både veldig morosamt og djupt tragisk på ein gong, sier Steenstrup.

Vinneren av Nordisk Råds Filmpris blir kunngjort i den islandske hovedstaden Reykjarvik tirsdag 27. oktober og de nominerte er:

DANMARK: "Onkel" (regi: Frelle Petersen)

FINLAND: "Koirat eivät käytä housuja" (regi: Jukka-Pekka Valkeapää)

ISLAND: "Bergmål" (regi: Rúnar Rúnarsson)

NORGE: "Barn" (regi: Dag Johan Haugerud)

SVERIGE: "Charter" (regi: Amanda Kernell)

Les hele saken: https://www.nrk.no/kultur/_barn_-nominert-til-nordisk-rads-filmpris-1.15125547

Kilde: nrk.no

Klart for MGPjr 2020

Lørdag er det klart for den 19. norske finalen i Melodi Grand Prix jr. Årets finale skulle opprinnelig ha blitt avholdt 23. mai, men ble flyttet til 22. august - dvs. førstkommende lørdag - som følge av koronapandemien. Finalen arrangeres i et folketomt Oslo Spektrum, og ledes av Victor Sotberg fra "FlippKlipp" og Selma Ibrahim fra "Supernytt". De 8 finalistene er:

  1. Aisha - "Press"
  2. Elena - "Bedre enn deg"
  3. Emu & Abu - "Glemt"
  4. Hennika - "Kan ikke la deg gå"
  5. Ingeborg - "Her og nå"
  6. Mina - "Hun vet hva de heter"
  7. BliXMusic - "Reis deg opp"
  8. Sunniva - "Tipp Topp"

Se videoer og presentasjon av finalistene: https://tv.nrk.no/serie/melodi-grand-prix-junior/2020

Kilde: NRK

Publisert av: Anders Teslo