Empo TV

Kulturnytt mandag 1. mars 2021

I gårsdagens Kulturnytt blir det satt av plass til både Golden Globe-utdelingen og to nye Pokémon-spill.

Publisert:

Koronapreget Golden Globe-utdeling

Vanligvis finner den tradisjonelle Golden Globe-utdelingen sted i starten av januar, men årets utgave ble utsatt til slutten av februar som følge av koronapandemien. Natt til mandag ledet skuespillerduoen Amy Poehler og Tina Fey utdelingen fra hver sin kant av landet; Poehler fra Los Angeles og Fey fra New York City. Det ble delt ut 25 priser, og takketalene ble fremført digitalt. Under følger et knippe av prisene som ble delt ut.

Cecil B. DeMille-prisen*: Norman Lear

Carol Burnett-prisen*: Jane Fonda

Prisene for beste mannlige og kvinnelige skuespiller: Nicholas Hoult ("The Great") og Catherine O' Hara ("Schitts' Creek")

Prisene for beste mannlige og kvinnelige hovedrolle i miniserie eller film laget for fjernsyn: Josh O' Connor ("The Crown") og Emma Corrin ("The Crown")

Beste TV-serie (drama): "The Crown"

Beste TV-serie (musikal eller komedie): "Schitt's Creek"

Beste film (drama) "Nomadland"

Beste animerte spillefilm: "Sjel" fra Disney/Pixar

  • Hederspriser

Les hele saken: Golden Globe: Chadwick Boseman fikk pris etter sin død – VG

Hvorfor avduke ett Pokémon-spill når du kan avduke to?

Det må ha vært dette som folkene i Game Freak og Nintendo tenkte på forhånd, for i helgen ble det avduket to nye Pokémon-spill. Stikkordene er en oppgradert nyutgivelse, samt en reise bakover i tid.

"Pokémon Brilliant Diamond" og "Pokémon Shining Pearl" er nyutgivelsen av "Pokémon Diamond" og Pokémon Pearl", som var det første Pokémon-eventyret som ble sluppet til Nintendo DS sommeren 2007. Mye kommer til å være likt fra originalversjonene (bla. ovenfra- og ned-perspektivet), men animasjonen har blitt oppgradert med flere hakk. Spillene foregår i Pokémon-regionen Sinnoh, og dersom alt går etter planen vil "Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl" slippes til Nintendo Switch i høst.

Les hele saken: Pokémon Diamond- og Pokémon Pearl-remakene bekreftet (gamereactor.no)

Kilde: gamereactor.no

I likhet med "Brilliant Diamond" og "Shining Pearl" foregår "Pokémon Legends Arceus" i Sinnoh-regionen, men denne gangen reiser blir man tatt med på en reise flere hundre år tilbake i tid. I motsetning til de tidligere spillene vil området du beveger deg i være enormt, og du vil bl.a. kunne snike deg gjennom høyt gress. "Pokémon Legends Arceus" slippes i starten av 2022, og mer info om de to spillene vil komme i månedene som kommer.

Les hele saken: Pokémon Legends Arceus er visst Breath of the Wild-inspirert (gamereactor.no)

Kilde: gamereactor.no

Publisert av: Anders Teslo