Empo TV

Med vennskap og humor skal huset bygges

Til høsten blir tidligere "Nytt på nytt"-programleder Jon Almaas og podcast-programleder Erik Follestad å se i det nye TVNorge-programmet "Folle og Almaas bygger hus", der duoen skal pusse opp et småbruk.

Publisert:

I 2020 deltok Almaas og Follestad deltok i "71 grader nord - Norge tøffeste kjendis", og det var her at de oppdaget at de hadde noe til felles. - Da vi møttes der, fant vi ut at vi delte interessen for tømring og bygging. Siden har vi hatt en drøm om å gjøre noe sammen, og det signaliserte vi til TVNorge, sier Almaas til VG. Mens byggingen (og programproduksjonen) foregår, skal duoen bo inne i en campingvogn, og da VG kontaktet dem på Facetime kom de med følgende situasjonsrapport: - Vi har satt opp vognen litt skjeft, så avløpssystemet fungerer ikke. Alt vannet samles i dusjen, så nå har vi verken dusj eller do, sier Almaas. Follestad stemmer i: - Ikke kan vi bruke vasken på kjøkkenet heller! Men det tar vi med et smil. Uansett er dette luksusliv sammenlignet med "71 grader nord". Når vi bare får inn litt vann og avløp nå, så blir det rene hotellet, legger han til.

Det er bakgrunnene deres som har ført til at Almaas og Follestad har bestem seg for å satse på et byggeprogram: Follestad er utdannet tømrer, mens Almaas er hobbyfikser. I tillegg til at de har med seg et team med snekkere, går tiden også med til å lese tømrerteori i senga. At de bor som de bor skyldes koronapandemien, og de skal hjem kun på enkelte ukedager og i helgene. I følge Follestad er dette en utfordring for kjæresten hans, som er gravid. - Det er klart det. Hun er i de siste tre månedene av svangerskapet, og jeg er ikke der, men det er jobb og jeg har valgt det selv. For Almaas, som har store barn, går det greit. - Hvis vi drar hjem, må vi testes med pinne langt opp i nesa. Mens her er vi en liten kohort.

Les hele saken: Jon Almaas og Erik Follestad setter vennskapet på prøve – VG

Kilde: VG

Publisert av: Anders Teslo