Empo TV

Filmanbefaling:

Mesterdetektiven Basil Mus (1986)

Kan han få has på Rottenikken?

"Mesterdetektiven Basil Mus" er en Disney-tegnefilm fra 1986 og handler om musa Basil som er på jakt etter å stoppe storskurken Rottenikken.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2022 kl 14:36

Han er ikke en hvilken som helst mus, å nei da. Basil er kjent som den største detektiven i hele museriket. En dag får Basil den største saken han noen gang har fått i sin detektivkarriere. Det banker på døra og utenfor står musa Doktor Dawson sammen med musejenta Olivia Rustimus. Olivia forteller Basil at faren hennes Julius Rustimus har blitt bortført av en flaggermus med et treben og nå trenger Olivia Basils hjelp til å finne faren sin.

Straks skjønner Basil hvem den mistenkte er. Det er flaggermusen Flagre som er den trofaste tjeneren til den verste skurken i hele museriket nemlig Professor Rottenikken. Rottenikken ønsker å bli den største herskeren over hele museriket og sammen med en kriminell bande legger han en skummel plan om å kidnappe dronningen av museriket. Det er ingen tvil om at Basil Doktor Dawson og Olivia har et skummelt og spenningsfylt oppdrag foran seg. Kan de klare å stoppe Rottenikken og banden hans?

Disneys inspirasjon til denne karakteren kommer antagelig fra bøkene om Sherlock Holmes. Personlig synes jeg filmen er bra med tanke på at det tok mange år før jeg turte å se den. Årsaken til det er at jeg besøkte noen venner i barndommen og de hadde den på video og da spurte jeg «KAN VI SE DEN?» og da svarte en av dem «JA DET KAN VI GODT MEN VÆR FORBEREDT PÅ AT DEN ER LITT TRIST» og da ville jeg ikke se den allikevel. Jeg så den faktisk for første gang i 2013 i en alder av 24 år. Men da syns jeg ikke den var verken trist eller skummel. Men morsom er den men den er også spennende. Derfor anbefaler jeg denne filmen.