Empo TV

"Mother Love", Freddie Mercury sin siste inspilte sang gir frysninger.

Queen er et britisk rockeband innenfor hard rock, glam rock og stadium rock. Medlemmene i Queen var Freddie Mercury på piano og hoved-vokal, Brian May på gitar og bakgrunnsvokal, Roger Taylor på trommer og bakgrunnsvokal, og John Deacon på bass.

Publisert:

Queen ga ut albumer og turnerte mellom 1973 og 1986. Den siste konserten var på Knebworth Park den 9. august 1986.

Mercury fikk de første symptomene på HIV så tidlig som i 1982. Han ble diagnosert med AIDS i 1987. Etter Freddie Mercury ble diagnosert, hadde Queen ingen flere konserter med Freddie.

Men Freddie ville skrive, synge, produsere og spille inn ny musikk til han ikke kunne mer. Queen ga ut albumene The Miracle i 1988 og Innuendo i 1991. Like etter Innuendo ble utgitt, dro Queen rett tilbake til studio for å skrive og produsere enda et nytt album. Freddie ville ikke gi seg enda. 

De spilte da inn noen sanger som ikke ble gitt ut før i 1995 på samlealbumet «Made In Heaven» som inneholder Queen-sanger som tidligere ikke hadde blitt utgitt, og også noen solo-låter av Freddie fra 1983.

Albumet «Made In Heaven» inneholder sangen «Mother Love» Det er den aller siste sangen Freddie Mercury noen sinne spilte inn før han døde. Mercury ba gitarist Brian May fortsette å skrive tekster og gi han noe å synge inn.

Brian May om innspillingen: "And Freddie at that time said 'Write me stuff... I know I don't have very long; keep writing me words, keep giving me things I will sing, then you can do what you like with it afterwards, you know; finish it off' and so I was writing on scraps of paper these lines of 'Mother Love', and every time I gave him another line he'd sing it, sing it again, and sing it again, so we had three takes for every line, and that was it... and we got the last verse and he said 'I'm not up to this, and I need to go away and have a rest, I'll come back and finish it off...' and he never came back, that was the last time I had with him in the studio».

(Oversettelse: Freddie sa 'Skriv tekster til meg ... Jeg vet at jeg ikke har veldig lenge igjen; fortsett å skrive tekster, fortsett å gi meg ting som jeg kan synge, så kan du gjøre det du vil med det etterpå, du vet; fullfør det, og så skrev jeg på disse linjene av "Mother Love", og hver gang jeg ga ham en ny linje, sang han den, sang den igjen og igjen, så vi hadde tre opptak for hver linje, og det var det ... og vi kom fram til siste verset, og da sa han 'Jeg er sliten, jeg må bort og hvile meg litt, jeg kommer tilbake og fullfører det senere .. ... ‘men han kom aldri tilbake, det var siste gang jeg hadde med ham i studio)

Freddie rakk ikke å synge hele sangen ferdig, så Brian May synger det siste verset.

Midt inni sangen (på tidspunkt 1:49) er det en del hvor Mercury benytter seg av den kjente høye sterke vokalen sin, og den gir frysninger på ryggen til alle som hører på den, med tanke på at det er den aller siste sangen Freddie Mercury noen sinne spilte inn før han døde, 7 måneder senere. Den siste tiden etter opptaket var han for det meste sengeliggende.

Fra 4:07 til slutten av sangen er det mye som skjer på en gang. Det er masse lyder og konsertopptak osv. Alle lydeffektene er, ifølge Wikipedia:

«At the end of the song it features a sample from the vocal improvisation recorded at Queen’s famous 12 July 1986 concert at Wembley Stadium, and a sample from the intro of the studio version of «One Vision» and «Tie Your Mother Down». Also, a snippet of every Queen song ever recorded can be heard speed up through a tape machine. It also features a sample of the Queen cover of «Goin’ Back» for which Mercury had provided lead vocals in 1972, not long before the release of Queen’s debut album. At the very end there’s a baby heard crying»

(Oversettelse: På slutten av sangen kan man høre et lydklipp fra vokal-improvisasjonen som ble spilt inn på Queen's berømte 12. juli 1986-konsert på Wembley Stadium, og et utvalg fra introen til studioversjonen av «One Vision» og «Tie Your Mother Down». Og en snutt av alle Queen-sangene som noen gang er spilt inn kan høres i full hastighet gjennom en båndmaskin. Den inneholder også et utvalg av sangen «Goin’ Back» som Mercury sang vokal på for Queen i 1972, ikke lenge før utgivelsen av Queens debutalbum. Helt på slutten kan man høre en baby som gråter)

Fun fact: Det som er litt artig som The Beatles og Queen har til felles, er at de er jo begge britiske, såklart, men det er at de startet å turnere det tredje året i et ti-år, Beatles på 60-talles (1963) og Queen på 70-tallet (1973), og sluttet å holde konserter det sjette året i et ti-år, Beatles i 1966 og Queen i 1986).

Skrevet av Elias Veine Wiig