Empo TV

Nytt talent på el-innebandy-banen

Martim flyttet fra Portugal til Norge for å få et bedre liv

Foto: PxHere

Foto: PxHere

For fire år siden flyttet familien Santos til Norge i håp om at sønnen deres, Martim, skulle få et bedre liv. Og det har han fått - mye takket være el-innebandy.

Empo TV
Empo TV

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2022 kl 08:51

Martim har en medfødt ryggskade som gjør at han sitter i rullestol, og da han og familien hans bodde i Portugal var det ikke så mye han kunne gjøre. - Det var ikkje noko bra. Eg følte at eg ikkje kunne gjere mykje. Då eg såg at de andre gutane spelte fotball på skulen min, vart eg litt lei, sier Martim til NRK. De første årene i Portugal var vanskelige for ham, siden fritidstilbudene var få og tilretteleggingen nesten var fraværende. Han trenger også en ryggopperasjon som ikke er mulig å gjennomføre i hjemlandet hans på kort sikt. - Alt er veldig byråkratisk. Viss Martim trong noko, til dømes ein rullestol eller ein elektrisk rullestol, kva som helst, tok det lang tid, sier moren til Martim, Marisa.

I 2018 besluttet familien Santos seg for å flytte til Norge, nærmere bestemt Lier, for at Martim skulle få et bedre liv. Lenge trodde han at dataspill var det eneste han kunne være god på, men et møte med en fysioterapeut skulle snu opp ned på Martins tilværelse. - Då eg var i Portugal var fotball det eineste eg kunne tenkje på, eg trudde ikkje eg kunne gjere noko som var likt det. Så kom el-innebandy, sier Martim, som fortsetter entusiastisk: - Eg vart sånn... Eg greier å gjere ein ting.

Fra tilskuerplassen i en gymsal i Bærum heier Marisa på Martim, som er i aksjon med bandyballen. Og på kort tid har han rukket å bli kjempegod, selv om han bare har holdt på med idretten i litt over ett år. - Det er ein vanskeleg situasjon å ha et barn med avgrensningar, og når han finn noko som han kan, kunne det ikkje vore betre for oss. Det er fantastisk, det er veldig, veldig godt, sier Marisa, og legger til: - Han er veldig flink. Og Martim stemmer i: - Det hjelper meg å få meir venner og sjå personer som er i same situasjon som meg.

Les hele saken:


Martim (10) kjende seg åleine og utanfor – no blir han spådd ei uventa karriere

Kilde: nrk.no