Empo TV

To nye statsråder inn i regjeringen

Nye statsråder på vei inn i regjeringen
 Foto: Sterling_Arts_Design/Pixabay

Nye statsråder på vei inn i regjeringen Foto: Sterling_Arts_Design/Pixabay

Sandra Borch blir vår nye forsknings- og utdanningsminister, mens hennes partikollega Geir Pollestad tar over som landbruksminister.

Publisert:

TV2 kan fortelle at Sandra Borch, som har vært landbruksminister siden Jonas Gahr Støres regjering tok over etter valget i 2021. Den tidligere lederen av Senterungdommen satt på Stortinget for Troms fra 2017 til 2021. Hun blir også høyst sannsynlig ny nestleder på Senterpartiets landsmøte neste år.

Geir Pollestad har vært Senterpartiets parlamentariske nestleder på Stortinget. Siden Jens Stoltenbergs regjering i 2013, har han dessuten vært statssekretær.

Det er andre gang denne sommeren at statsråder vil bli presentert på slottsplassen.

Lubna Jaffery (Ap) ble utnevnt som ny kultur- og likestillingsminister 28. juni. Statsminister Jonas Gahr Støre sier utvelgelsen av Jaffery var et enkelt valg.

- Det var for meg et spennende og egentlig ganske enkelt valg. Nå skulle egentlig ikke Lubna vært her i dag. Hun var på vei til Roskilde med kjæresten sin på festival, så det tenker jeg sier litt om hvor engasjementet ligger, sier Støre under en pressekonferanse

Kilde: TV2
Borch blir ny forskningsminister
Lubna Jaffery (43) utnevnt som ny kultur- og likestillingsminister

Nøkkelord

#regjeringenVis flere