Empo TV

Ukas filmspesial:

Romantikk og drama i fokus

Etter en herlig 17. mai kan vi ønske velkommen til ukens filmsending, og denne gangen kommer drama til å være en dekkende sjanger for sendingen.

Publisert:

Men vi starter med å ta en titt på det som fort kan bli årets julefilm, for 1. juledag er det premiere på «Folk og røvere i Kardemomme by», som er basert på Thorbjørn Egners bok med samme navn. (V)

I ukens 1. film, «Mothering Sunday», er vi vitne til et romantisk, britisk, drama. Året er 1924, og ekteparet Niven er på vei for å feire naboens sønn, Paul, sin forlovelse. Det ingen vet er at Paul har hatt et hemmelig forhold til Niven-familiens hushjelp, Jane, i de siste 7 årene, og før Paul gifter seg, vil han tilbringe formiddagen med Jane. I hovedrollene finner vi Josh O’Connor, Odessa Young, Colin Firth og Olivia Colman, hvorav sistnevnte er kjent fra Netflix-serien «The Crown». Regi: Eva Husson, aldersgrense: 12 år.

Ukens 2. film, «Chiara», foregår sør i Italia, og handler om 15-årige Chiara som får livet snudd på hodet. Under storesøsterens 18-årsdag merker Chiara at noe er galt, og kort tid etterpå går en bombe av i bilen til faren hennes, Claudio. Han går i dekning uten å etterlate seg noen spor, og når Chiara leter etter ham oppdager hun at det er mer ved familien enn hun hittil har trodd. Chiara spilles av Swamy Rotolo, og med seg har hun to av familiemedlemmene hennes. Regi: Jonas Carpignano, aldersgrense: 12 år. (V)

Til slutt i dag skal vi sette over til Carl Edvards anmeldelse, og Carl Edvard - slik jeg har hørt det skal det dreie seg om en moderne versjon av Askepott?

Takk skal du ha, Carl Edvard. Og med det var vi kommet til veis ende, og ettersom jeg drar på ferie i neste uke, blir det en annen som sitter i denne stolen. Takk for i dag!