Empo TV
Foto: SF Studios

Foto: SF Studios

Filmspesial 24. mai:

Fra Pusur til Løvenes Konge

Gledelig gjensyn med en tykk, oransje katt - og en majestetisk løve!

Etter en lang pause er det flott å ønske velkommen tilbake til Empos filmspesial. Dette står på ukens meny: Spenning og moro i «Fantasivenner», og Carl Edvard har sett «Furiosa: A Mad Max Saga».

Publisert:

I ukens første film, «Fantasivenner», bringes følgende spørsmål til torgs: Hvordan hadde du reagert dersom fantasivennen din sto rett foran deg, i levende live? Bea bor hos bestemor i påvente av at faren hennes kommer hjem fra et sykehusopphold. I mellomtiden blir Bea kjent med naboen Cal, og sammen med ham oppdager hun at hun har en helt spesiell evne: Hun kan se andres fantasivenner! Med dette bestemmer den umake duoen seg for å få gjenforent fantasivennene med deres skapere, hvilket kommer til å by på en god del snodigheter.

"Fantasivenner"
 Foto: © 2023 PARAMOUNT PICTURES

"Fantasivenner" Foto: © 2023 PARAMOUNT PICTURES

I den norske versjonen hører vi bl.a. Karmen Spone, Christian Ingebrigtsen, Benjamin Helstad og Hedda Sandvig. Regi: John Krasinski, aldersgrense: 6 år. (V)

Hva får du
dersom du putter latter, latskap og lasagne i mikrobølgeovnen, og lar det steke i 5 minutter? Jo da får du «Pusur-filmen», som hadde premiere 8. mai. Pusur, hunden Jølle og eieren deres, Jon, lever livets glade dager, der tiden går med til fastfood-spising, bading, og – til vår late venns store fortvilelse - mandager. Men en natt blir Pusur og Jølle kidnappet av noen mystiske hunder, og den som redder dem er en fyr som Pusur aldri hadde forventet at han skulle se igjen: Hans egen far, gatekatten Vic.

Pusur: Like matglad som alltid!
 Foto: SF Studios

Pusur: Like matglad som alltid! Foto: SF Studios

I den norske versjonen hører vi bl.a. Scott Maurstad, Numa Norderhaug, Even Bergan og Sarah MacDonald. Regi: Mark Dindal, aldersgrense: 6 år. (V)

FilmMix:

Roger Corman
døde nylig, og jeg har ikke fått skrevet noe om det før nå, så jeg vil gjerne gi min takk til ham. Roger Corman var en filmskaper som ble kjent som gudfaren av B-filmer. Det ironiske er at Francis Ford Coppola jobbet for ham før han laget Gudfaren-filmene. Corman hadde til og med en liten rolle i Gudfaren II.
Andre store Hollywood-ikoner startet med å jobbe for ham, inkludert Martin Scorsese og Jack Nicholson. De har siden blitt ikoner som vil bli husket fremover. I 2010 fikk Corman en æres-Oscar for sitt livsverk i film, men det stoppet ham ikke fra å produsere B-filmer til han døde i en alder av 98. Takk for alt, Roger Corman. Du vil alltid være en unik legende.

Carl Edvard, hvordan ville du reagert dersom du våknet opp i ørkenen (omringet av store maskiner og heftige kjøretøy)?

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga
Furiosa: A Mad Max Saga er prequelen til den anerkjente filmen Mad Max: Fury Road. George Miller er tilbake i registolen og har samme energien som Fury Road, men denne filmen er samtidig ikke like bombastisk. Men man får nok action, det er det ingen grunn til å bekymre seg for.

Anya Taylor-Joy
 Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Anya Taylor-Joy Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Anya Taylor-Joy er god som en yngre Furiosa, men det er Chris Hemsworth som stjeler showet her. Etter å ha spilt den kjekke karen i filmer som Marvel og Men in Black, var det en fryd å se ham spille en biker-gærning. Dette viste en side av ham som beviste at han kan spille enda bedre.

"Furiosa: A Mad Max Saga": Store maskiner og heftige kjøretøy!
 Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

"Furiosa: A Mad Max Saga": Store maskiner og heftige kjøretøy! Foto: © 2023 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

For å konkludere: Furiosa: A Mad Max Saga er en trygg prequel. Hvis du liker Fury Road, vil du like denne. Terningkast: 5.

Ukens forhåndstitt
foregår i fortid og nåtid. For onsdag 18. desember er det premiere på Disney-filmen «Mufasa: Løvenes Konge», som er oppfølgeren til nyinnspillingen av «Løvenes Konge» fra 2019. (V)

Filmnytt: Emma Stones Magnus Carlsen-film.

Nøkkelord