Empo TV

Serenne er en av 3 500 studenter ved NHH i Bergen

Foto: PxHere

Foto: PxHere

Serenne ønsker bare ikke å bli en av de omkring 104.000 funksjonshemmede som ufrivillig står utenfor arbeidslivet i Norge. Etter videregående begynte hun å studere ved Norges Handelshøyskole for å stille sterkere i konkurransen om en sikker jobb i fremtiden. Dette skriver hun om i en kommentar på K7Bulletin.no.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2022 kl 14:38

I tillegg til å være journalist for K7 Bulletin, er hun blant annet frivillig for Røde Kors, Norges Handikapforbund og La Barna Spørre. Hun spiller også innebandy to ganger i uken og jobber deltid som konsulent for Assister-Meg. Med andre ord gjør hun nok mer enn de fleste studenter i dag. CV-en hennes begynner å bli lang, og kan ha stor nytteverdi. Mest sannsynlig er den nødt til å være så lang, for i det hele tatt å ha en sjanse i arbeidsmarkedet.

Hun har alltid ønsket å studere noe som kunne utfordre henne intellektuelt og samtidig være lystbetont.

Dessverre er det mange arbeidsgivere som ikke ønsker å ansette deltid. De tenker ikke på at det å ansette to toppmotiverte personer i 50% stilling, kan være minst like lønnsomt som å ansette én i 100%. Et så enkelt tiltak kunne fått så mange flere inn i arbeidslivet. Som rullestolbruker.

Oppfordringen er klar: «Vi må heie på hverandre, ikke bryte hverandre ned. Ansett meg, så lover jeg å yte mitt aller beste for deg. Derfor vil jeg komme med en oppfordring til alle arbeidsgivere der ute. Se forbi rullestolen! Inviter oss til intervju, så tipper jeg du vil bli overrasket. Inviter meg til intervju, så lover jeg å imponere. De fleste funkiser har ingen større ønske enn å få lov til å bidra i samfunnet med sin kunnskap og sine evner. Av de 104.000 funkisene som står utenfor arbeidslivet i dag, har mange vært uten jobb lenge. De fleste har høy motivasjon til å yte sitt beste om de får muligheten. Det er til landets beste at disse blir sett på som arbeidstakere i stedet for trygdemottakere. Jeg oppfordrer derfor alle store og små bedrifter til å se muligheter istedenfor begrensninger!"

Les hele innlegget på K7Bulletin.no:
Kommentar: NHH-studenten ingen forventer