Empo TV

Solan Ludvig og Gurin med reverompa

Solan Ludvig og Gurin med reverompa er en tegnefilm fra 1998 laget i samarbeid med Kjell Aukrust. Filmen handler om fjøsnissen Gurin som alltid gjør revestreker. Hver gang han blir tatt for det lover Gurin at han aldri skal gjøre revestreker ...

Publisert:

Solan Ludvig og Gurin med reverompa er en tegnefilm fra 1998 laget i samarbeid med Kjell Aukrust.

Filmen handler om fjøsnissen Gurin som alltid gjør revestreker. Hver gang han blir tatt for det lover Gurin at han aldri skal gjøre revestreker igjen, men å holde det er noe annet og en dag skal det faktisk få konsekvenser.

En morgen våkner Gurin og det første som skjer den dagen er at han får revehale. Ikke lenge etter får både folk i bygda og dyra på gården vite det og det går ikke lang tid før de begynner erte Gurin og le av han. Snart kommer også nyheten om revehalen til Oslo og en som blir virkelig interessert i revehalen er en dame ved navn enkefru Stengen Føhn Gnad. Det skal snart vise seg at hun har skumle planer for Gurin. Hun vil nemlig ha revehalen hans og Enkefruen oppsøker kontoret til privatdetektiv Solan Gundersen og ber han og hans assistent Ludvig om hjelp til å finne revehalen. Først vil Solan hjelpe men når han forstår at Enkefruen har skumle hensikter nekter han. Sammen drar han og Ludvig nordover for å redde Gurin men kan de klare det?

Erling Due Bergseth