Empo TV

Filmsending 3. juni:

Nerver på den engelske landsbygda, og skurker av ulikt kaliber.

Hjertelig velkommen til den første filmspesialen i juni, og denne gangen byr vi på spenning og drama, samt to herlige forhåndstitter.

Publisert:

Som vanlig begynner vi med Carl Edvards anmeldelse, og denne gangen skal vi til Paris.

Filmanmeldelse: "Natt i Paris".

Ukens neste film, «Men», er et psykologisk nervedrama fra den engelske landsbygda. Etter å ha opplevd en personlig tragedie velger unge Harper å flytte fra London, for å bosette seg på den engelske landsbygda. Men noe - eller noen – synes å forfølge henne, og det som i starten føles som en gryende uro, utvikler seg snart til et mareritt som fremkaller noen av Harpers mørkeste minner og redsler. Regien er ved Alex Garland, og i hovedrollene finner vi Jessie Buckley, Rory Kinnear og Gayle Rankin. Aldersgrense: 15 år.

I år er det 35 år siden regissør Nils Gaup hadde sitt store gjennombrudd med filmen «Veiviseren», og etter å ha regissert filmer som «Kautokeino-opprøret» fra 2008 og «Birkebeinerne» fra 2016, er Gaup i gang med produksjonen av sin nyeste film, «Sulis». Filmen, som etter planen skal få premiere i mars 2023, handler om en dramatisk og mørk periode i norsk arbeiderhistorie, og handlingen er lagt til bygda Sulitjelma i Nordland.

Har du noen gang lurt på hva superskurken Gru og minionene hans gjorde før de møtte barnehjemsjentene Margo, Edith og Agnes? Vel, fredag 1. juli får du svaret i «Minions: Historien om Gru», som er den 5. filmen fra «Grusomme meg»-universet.

Og vi forlater ikke skurkelivet helt, for fredag 2. september inntar Olsenbanden 2020-tallets Oslo i «Olsenbanden – siste skrik»!