Empo TV

Ukens filmspesial:

Polarhelt-dokumentar, varulver, og animasjonsfilm.

Hjertelig velkommen til ukens filmsending, som inneholder spenning, surrealisme, krigshistorie og varulver! Som vanlig begynner vi med Carl Edvards filmanmeldelse– denne gang skal det handle om «BARDO».

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2022 kl 12:36

I ukens andre film, «The Menu», blir vi med på et uvanlig restaurantbesøk. Det unge paret Tyler og Margot er på en restaurant som ligger på en avsidesliggende øy. De, og de øvrige gjestene, blir vartet opp av restaurantens kokk, Slowik – som ikke bare er ute etter servere gjestene et supermåltid. I hovedrollene finner vi Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, Janet McTeer og Ralph Fiennes, og regien er ved Mark Mylod. Aldersgrense: 15 år. (V)

Ulven har vært et omdiskutert dyr i Norge i de siste tiårene, men dens overnaturlige slektning, varulven, har vi ikke sett noe til. Før nå. I «Vikingulven» flytter Thale og moren hennes, Live, til den lille byen Nybo, der Live begynner å jobbe i politiet. Under en ungdomsfest blir en av studentene drept, og spekulasjonene går om hvem som kan ha begått mordet. Noen mener at et dyr, muligens en ulv, sto bak mordet, og midt oppi alt dette begynner Thale å oppføre seg merkelig. Hva skjer ved neste fullmåne i Nybo? I hovedrollene finner vi Elli Müller Osborne, Liv Mjönes, Vidar Magnussen og Sjur Vatne Brean, og regien er ved Stig Svendsen. Aldersgrense: 15 år. (V)

Ukens fjerde film, «Hva skjedde med Torstein Raaby?», er en dokumentar om krigshelten og Kon Tiki-medlemmet Torstein Raaby, som døde på mystisk vis i 1964. Regien er ved Stian Indrevoll, og filmens aldersgrense er 6 år.

Ukens femte film, «She Said», er et innblikk i hva som førte til fremveksten av #metoo-bevegelsen. I New York Times trosser journalistene Megan Twohey og Jodi Kantor både trusler og forfølgelse for å få saken om seksuell trakasering i Hollywood-miljøet frem i lyset. Når artikkelen legges frem, baner den vei for en av de største hendelsene i moderne likestillingshistorie: #metoo. I hovedrollene finner vi Carey Mulligan, Zoe Kazan, Jennifer Ehle og Samantha Morton, mens regien er ved Maria Schrader. Aldersgrense: 9 år. (V)

Anne Franks dagbok har, siden den ble utgitt i etterkant av 2. verdenskrig, blitt et viktig dokument i beretningen om forfølgelsen av jødene. Nå har regissøren av filmen «Vals med Bashir», Ari Folman, laget en animasjonsfilm av den berømte dagboken. I «Hvor er Anne Frank» våkner Kitty, fantasivennen som Anne Frank skrev til i dagboken sin, i Annes hus, og når hun oppdager at Anne er forsvunnet, bestemmer Kitty seg for å lete etter venninnen hennes. Reisen skal føre Kitty på en oppdagelsesreise i fortid og nåtid, og filmen stiller oss følgende spørsmål: Har vi lært noe på de 80 årene som har gått? Regien er som nevnt ved Ari Folman, og i den norske versjonen hører vi bl.a. Mia Betten, Milla Barr Kongsteien, Bjørn Skagestad og Mona Levin. Aldersgrense: 9 år. (V)