Empo TV

Ukens filmspesial:

Spenning, komedie og familiefilm

Hjertelig velkommen til den siste filmspesialen i september, der spenning, filmnytt, komedie og familiefilm utgjør ukens meny. Og vi starter med å fortelle om en filminnspilling.

Publisert:

I forrige uke gikk regissør Erik Poppe i gang med opptakene til filmen «Quisling», som skal handle om det nazistiske partiet Nasjonal Samlings autoritære leder, Vidkun Quisling. Quisling, som styrte Norge med jernhånd under 2. verdenskrig, ble pågrepet under fredsdagene i mai 1945, og ble henrettet 24. oktober samme år. Det er allerede klart at Gard Eidsvold skal spille Vidkun Quisling, mens Anders Danielsen Lie skal spille presten Peder Olsen, som blir Quislings sjelesørger i fengselet. Dersom alt går etter planen, kommer filmen på kino høsten 2024.
Vi skal holde oss i det dramatiske hjørnet, for ukens andre film, «Storm», handler om en tragisk ulykke. Eller var det egentlig det? Under en fisketur faller lillebroren til Storm i vannet, og moren hennes, Elin, gjør det hun kan for å beskytte henne. Men snart begynner det å dukke opp påstander om at en innad i familien kan ha forårsaket ulykken, og mistanken rettes mot Storm… I hovedrollene finner vi bl. a. Ane Dahl Torp, Ane Skumsvold, Cato Storengen og Øyvind Brandtzæg, og regien er ved Erika Calmeyer. Aldersgrense: 12 år.

Ukens 3. film, «Official Competition», er en film om… filminnspilling! I forkant av innspillingen av hennes nyeste storfilm står regissøren Lola overfor en tøff oppgave: Hun må håndtere de to skuespillerveteranene Félix og Iván. Ikke bare er de to mennene rivaler – de har også store egoer! For mens Felix er vant med at rampelyset tilhører ham, er Felix brennende opptatt av den ekte og sanne kunstformen. Og Lola selv? Hun er både tøff og kompromissløs. Klarer trioen å komme overens før kameraet går? I hovedrollene finner vi Penélope Cruz, Oscar Martínez og Antonio Banderas, og regien er ved Mariano Cohn og Gastón Duprat. Aldersgrense: 9 år.

Opp gjennom årene har en rekke superhelter besøkt kinoene, som. f.eks. «Batman, Supermann, Spider-Man, samt familien Parr aka. De Utrolige. Nå er det på tide å hilse på en ny superhelt – nemlig Hedvig! I «Helt Super» blir byens innbyggere beskyttet av den mystiske Superløven, og siden jobben med å være superhelt går i arv, er planen at datteren hans, Hedvig, skal overta superdrakten. Det hadde vært en smal sak – hadde det ikke vært for at Hedvig liker å game – samt at hun er svært klønete, og dermed overtar fetteren til Hedvig, Adrian, superdrakten. Noe som skal få utilsiktede konsekvenser … Det supre stemmelaget består av bl.a. Hennika Eggum Huuse, Tobias Santelmann, Kari Simonsen og Atle Antonsen, og regien er ved Rasmus A. Sivertsen. Aldersgrense: 6 år.

I ukens forhåndstitt reiser vi til Alf Prøysens verden, for fredag 11. november er det premiere på «Teddybjørnens Jul».