Empo TV

"Verdens verste menneske" på Oscar-kortlista

Kan bli nominert til Oscar i februar

Den norske dramakomedien "Verdens verste menneske" har høstet heder og ære i inn- og utland, og nå er filmen med Renate Reinsve i hovedrollen havnet på Oscar-kortlista over utenlandske filmer. Det betyr at "Verdens verste menneske" kan bli tatt ut til selve Oscar-utdelingen, som finner sted søndag 27. mars.

Publisert:

-Det er ei kul liste å vere på, så det er vi takksame for, sier filmens regissør, Joachim Trier, til NRK. Han forteller at det har vært mye snakk om filmen i de siste månedene, og at han har kjent på forventningspresset. - Ikkje for å vere arrogant eller noko sånt, men eg er letta. Ein skal jo aldri rekne med noe som helst, men vi låg godt an, og eg er veldig glad det faktisk skjedde.

Og det er ikke bare filmanmeldere som har trykket "Verdens verste menneske" til sitt bryst, for den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama har trukket frem filmen som en av sine favoritter fra året som snart går over i historien. - Når Obama annonserer den på Twitter som ein av sine favorittfilmar av året, må ein klype seg i armen. Å komme på kortlista til Oscar er i seg sjølv ein siger. Når dette skjer i år, seier det noko om nivået vi har oppnådd i norsk film. La oss håpe at vi og blir å finne på den endelege lista over dei nominerte i februar, sier filmens produsent, Thomas Robsahm, til NTB.

PS. Oscar-nominasjonene kunngjøres tirsdag 8. februar, mens den 94. Oscar-utdelingen finner sted søndag 27. mars.

Les hele saken:
«Verdens verste menneske» på Oscar-kortlista: – Ei kul liste å vere på!

Kilde: nrk.no