Empo TV

Victor Leksell fikk Nordens Språkpris for 2020

Da strømmetjenesten Spotify slapp den årlig oversikten over hva slags låter vi har hørt på i år, var svenske Victor Leksell (23) med "Svag" å finne på førsteplassen. Mandag ble han tildelt Nordens Språkpris, som har blitt delt ut siden 2010.

Publisert:

Nordens språkpris, som blir delt ut av Foreningen Norden Norge, går til personer eller institusjoner som jobber for å bidra til økt språkforståelse på tvers av grensene, og i begrunnelsen for at Leksell mottar prisen heter det: "Hans stemme har i år virkelig brutt gjennom stengte grenser og språklige barrierer. Gjennom musikk har han nådd ut til og engasjert lyttere og artister i hele Norden."

- Jeg trodde aldri jeg skulle få sjansen til å nå så langt med musikken min. Å nå helt til Norge, på svensk, ah, det er helt utrolig! sier Leksell. I slutten av mai fremførte han og Astrid S en duett av sangen på den gamle Svinesundbrua, og det var også der at årets språkpris ble delt ut - på grensen mellom Sverige og Norge. Prisen ble delt ut av den folkekjære artisten Elisabeth "Bettan" Andreassen, og dét var noe Leksell plukket opp: - Så gøy at vi kommer fra samme område på Hisingen og at jeg får møte henne i dag. Hun er jo en legende! (For ordens skyld: Øya Hisingen omfatter den nordre delen av Göteborg, og strekker seg til Godderöd i øyas nordøstlige ende.)

Les hele saken: Victor Leksell tildelt Nordens Språkpris: – Betyr så mye – VG

Kilde: vg.no, wikipedia.no, Google Earth

Publisert av: Anders Teslo.