Empo TV

Vinterens vakreste eventyr

[b]I januar er det klart for Melodi Grand Prix 2021. På grunn av koronapandemien vil det for første gang i konkurransens historie ikke være publikum i salen, men [i]det[/i] er til gjengjeld den eneste dårlige nyheten. For MGP 2021 blir det ...

Publisert:

I januar er det klart for Melodi Grand Prix 2021. På grunn av koronapandemien vil det for første gang i konkurransens historie ikke være publikum i salen, men det er til gjengjeld den eneste dårlige nyheten. For MGP 2021 blir det største i historien.

I perioden 16. januar - 20. februar skal 26 bidrag konkurrere om å få representere Norge i den 65. utgaven av Eurovision Song Contest, som foregår i nederlandske Rotterdam fra 18 - 22. mai*. De som skal lose oss igjennom konkurransen er - som i fjor - Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase. - Jeg føler at pandemien har vært en snodig trykkoker, der behovet for å være med andre mennesker, føle fellesskap og ha bekymringsløse stunder er noe vi alle lengter etter, sier Linhave, som legger til: - Vi begynner vel å bli vant til applausknapper og tomme seter alle mann. Jeg tenker at det blir fest uansett. Vi ser frem til å spre glede og skape fest i denne fæle pandemien.

Som nevnt deltar det 26 bidrag i konkurransen, og måten MGP 2021 skal foregå på kan minne litt om det formatet som fotball-EM operer med. I perioden 16. januar - 13. februar vil det bli avholdt et "gruppespill" med 5 delfinaler, med 4 bidrag i hver delfinale (20 bidrag totalt). I hver av de 5 delfinalene stemmer seerne frem ett bidrag som går til finalen, der vinneren av hver delfinale møter 6 direktekvalifiserte finalister. I tillegg vil det søndag 14. februar bli tildelt et såkalt wildcard, eller en gullbillett om du vil, til ett av de allerede utslåtte bidragene, slik at når finalen finner sted lørdag 20. februar vil 12 bidrag stile til start. De 5 delfinalene og finalen skal sendes fra H3 Arena på Fornebu* i Bærum, som for første gang er vertskap for en norsk MGP-finale.

MGP-finalen i 2020 fikk mye oppmerksomhet pga. stemmekaoset. Millioner av emojis gjorde at stemmesystemet ble satt ut av spill, noe som gjorde at en folkejury på 30 personer bestemte hvem som skulle gå til finalen. Det ønsker NRK å forhindre at skjer til neste år. - Vi har gjort endringer i den tekniske arkitekturen, og systemene tar nå høyede for et større volum av stemmer og engasjement, sier Inge Thorud, som er NRKs leder for publikumsprodukter. Han legger til at det samme systemet har blitt brukt gjennomhøstens "Stjernekamp"-sendinger og den alternative Eurovision-finalen i NRKs regi. Og dersom stemmesystemet ikke skulle fungere, er backup-løsningene på plass: - Det ene er SMS-avstemning, og det andre er et publikumspanel med 1000 som har sett alle showene. Disse er plukket ut av analyseselskapet Norstat, sier Thorud.

Sendinger, Melodi Grand Prix 2021

Lørdag 16. januar: Delfinale 1 (artistkunngjøring mandag 11. januar***)

Lørdag 23. januar: Delfinale 2

Lørdag 30. januar: Delfinale 3

Lørdag 6. februar: Delfinale 4

Lørdag 13. februar: Delfinale 5

Søndag 14. februar: Kunngjøring av finalist nr. 12

Lørdag 20. februar: Finale

  • Rotterdam var opprinnelig ment å avholde Eurovision Song Contest i 2020, men på grunn av koronapandemien valgte den Europeiske Kringkastingsunionen (EBU) å avlyse finalen. Senere ble det besluttet at Rotterdam fikk beholde vertskapet.
  • ** Var også vertskap for Eurovision Song Contest i 2010, samt MGPjr. i perioden 2017-19.

    *** På denne dagen blir det både kunngjort hvem som blir de 4 første delfinalistene, samt hvilke 6 bidrag som har gått direkte til finalen.

Les hele saken: – MGP 2021 blir tidenes viktigste – Melodi Grand Prix – Eurovision Song Contest – NRK

Kilde: nrk.no

Publisert av: Anders Teslo