Empo TV
Høyre satser på blant annet arbeid i sitt alternative budsjett.
 Foto: Illustrasjon, PxHere

Høyre satser på blant annet arbeid i sitt alternative budsjett. Foto: Illustrasjon, PxHere

Budsjettavtale er i havn

SV får gjennomslag for tiltak

Tirsdag ble regjeringen og samarbeidspartner SV enige om statsbudsjettet for 2023, og økt støtte til minstepensjonen, barnetrygd, bostøtte og matsentral-støtte blir tatt med i avtalen.

Publisert:

- Det er en levekårspakke for å komme dem med minst til unnsetning, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under regjeringens pressekonferanse om budsjettet tirsdag kveld. SV-leder Audun Lysbakken fortalte videre at det til sammen skal brukes 1 milliard kroner mer på barnetrygd, og at barnetrygden skal prisjusteres. I tillegg kommer det 5000 kr. ekstra til enslige forsørgere, minstepensjonistene får 4000 kroner mer, mens uføre på minstesats får en engangsutbetaling på 3.000 kr. Videre får barn som går i 2. klasse 12 timer med gratis skolefritidsordning (SFO), og matsentralene får 7 millioner kr. ekstra. Bostøtten økes som følge av de høye strømprisene, og i tillegg skal det komme en økning i barnetillegget for personer som mottar arbeidsavklaringspenger (AAP) og dagpenger.

Regjeringspartiene har uttrykt at de ikke ønsker å bruke mer oljepenger, og VG kunne tirsdag melde at 4,3 milliarder kr. har blitt hentet inn i utbytte fra Statkraft. De planlagte skattelettelsene for store deler av befolkningen består, og Senterpartiet skryter av økninger i studiestøtten på til sammen 5.400 kr. - Vi leverer på det som ligger Arbeiderpartiets hjerte nærmest; sosial rettferdighet, sier finanskomiteens leder Eigil Knutsen (Ap) i en pressemelding. De rødgrønne partiene er også blitt enige om en tøffere utflyttingsskatt. På denne måten håper regjeringen å skattlegge milliardærer som flytter til skatteparadiser, f.eks. Sveits, hardere.

Les hele saken:
Avtale i havn: Regjeringspartiene og SV er enige om sosialpakke

Kilde: handikapnytt.no

Nøkkelord