Empo TV

2 måneder igjen til TV-aksjonen 2023

Årets aksjon går til Redd Barna

Foto: PxHere

Foto: PxHere

Søndag 22. oktober er det klart for NRKs årlige TV-aksjon, som i 2024 fyller 50 år. På denne dagen kommer mange tusen mennesker til gå det som gjennom årenes løp har blitt omtalt som "årets viktigste søndagstur" til støtte for Redd Barna.

Publisert:

Redd Barna er en partipolitisk og religiøst nøytral organisasjon som hjelper barn over hele verden. Organisasjonen, som ble grunnlagt i 1946, baserer sitt arbeid på FN-konvensjonen om barns rettigheter, og allerede ved grunnleggelsen hadde Redd Barna som mål å hjelpe krigsbarn fra Tyskland og Østerrike. Save the Children (Redd Barnas internasjonale søsterorganisasjon, journ. am.) melder at de i 2021 hjalp 43 millioner barn gjennom deres prosjekter verden over.

Redd Barnas generalsekretær, Birgitte Lange, forteller at Redd Barna har kjempet for å beskytte barn som lever i krig gjennom flere tiår. - Aldri før har så mange barn vært på flukt som nå. Barn som lever i krig og konflikt har også rett til å leke og lære, og leve i fred. Å gi barn pusterom i en vanskelig situasjon er det årets TV-aksjon handler om, sier Lange. Tradisjonen tro er et medlem av den norske kongefamilien TV-aksjonens høye beskytter, og i år er det kronprins Haakons tur.

Det blir 4. gang at TV-aksjonen støtter Redd Barna; sist det skjedde var i 1978, 1990 og 2003. Midlene fra årets aksjon skal gå til tiltak som gjør skoler, familier og nærmiljøer tryggere for barn, og pengene skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. - Søndag 22. oktober går 100 000 årets viktigste søndagstur. Bøssebærerne er hjertet i TV-aksjonen, og det er dette besøket på døra som er det som sørger for økt kunnskap om årets tema, og at vi samler inn så store summer til den viktige saken, sier TV-aksjonens leder, Nina Larsen.

PS. TV-aksjonen for 2024 skal gå til Barnekreftforeningen. Pengene som kommer inn til aksjonen skal gå til bygging av familiesentre i Oslo, Trondheim, Tromsø og Bergen, og målet er at foreldre og søsken som har barn som er kreftsyke, skal få en nesten normal hverdag ved at de kan gå mellom familiesenteret og sykehuset. På senteret vil det også være rom for at besteforeldre og venner kan besøke den eller de som har kreft.

Les hele saken:

Kronprins Haakon høy beskytter for TV-aksjonen

Kilde: nrk.no