Empo TV

Birgit Skarstein satser mot Paralympics 2024

Har fått jobbtilbud når idrettskarrieren er over

Fra 28. august - 8. september 2024 arrangeres de 17. paralympiske sommerlekene (PL) i Paris, og en som håper å få konkurrere i Frankrikes hovedstad er hele Norges Birgit Skarstein (33).

Publisert:

På en pressekonferanse som ble holdt i Oslo på mandag ble det klart at Skarstein fortsetter karrieren som roer, og at Reitan Retail, som sponser Skarstein, kommer til å tilby henne en fast jobb som samfunnskontakt i selskapets avdeling for kommunikasjon og samfunn når karrieren som idrettsutøver er over. - Med denne form for avtale, har jeg mulighet til å satse på idretten så lenge jeg ønsker det, samtidig som jeg har mulighet til å fortsette samfunnsengasjementet fra en solid plattform også etter endt idrettskarriere, sier Skarstein i en pressemelding fra Reitan Retail.

I pressemeldingen heter det også at den nye avtalen skal styrke Skarsteins rammer i i OL-satsingen og sikre Reitan Retail en rollemodell og samfunnskontakt mens hun er aktiv idrettsutøver og når hun legger idrettskarrieren på hylla. - Birgit har en imponerende bredde i sin merittliste, fra næringsliv, politikk idrett og samfunn, både i Norge og internasjonalt. Hun er visjonær og målrettet i sitt samfunnsengasjement, med en tydelig stemme og tro på inkludering, mangfold og likeverd, sier sjefen for Reitan Retail, Ole Robert Reitan. Det kan nevnes at Reitan Retail er et handelsselskap som står bak merkevarer som Rema 1000, Narvesen og 7-Eleven.

Birgit Skarstein ga seg med vintersport etter vinter-PL i Beijing i mars i år, og under sommer-PL i Tokyo i fjor vant hun gull. Skarstein har også fire VM-gull, og i 2021 ble hun tildelt Norges Handikapforbunds hederspris.

PS! I tillegg til Paralympics 2024 skal Paris også være vertskap for de 33. olympiske sommerleker, som finner sted i perioden 26. juli - 11. august samme år.

Les hele saken:
Skarstein satser mot Paralympics i Paris


Kilde: handikapnytt.no, wikipedia.org