Empo TV

Heder og ære i det våte element

Birgit Skarstein fikk kongepokalen og Fredrik Solberg fikk utmerkelsen Årets parasvømmer

Her følger to sportsnyheter, og felles for dem er at de begge handler om parautøvere og deres innsats på - og i - vann.

Publisert:

Fredrik Solberg ble kåret til Årets parasvømmer

20-årige Fredrik Solberg, som under årets para-VM i Portugal vant sølv på 50 meter fri, ble i helgen kåret til Årets parasvømmer under Norges Svømmeforbunds trener- og lederkonferanse på Lillestrøm. Prisen, deles ut av Norges Svømmeforbund, på bakgrunn av svømmernes innsats i både stup- og svømmeidretten. Til daglig representerer Solberg Tønsberg svømmeklubb.

Birgit Skarstein fikk Kongepokalen

Roerne Birgit Skarsein og Ask Tjøm ble i helgen tildelt kongepokalen i roing etter deres innsats i NM-helgen på Årungen sør for Oslo. Mens Skarstein rodde inn til gull i paraklassen i singlesculler, vant Tjøm NM-gull i lettvekt. I tillegg bidro Skarstein til at roklubben Christiania tok bronse i åtter for menn. - Det har vært så mange rå prestasjoner i dameklassen denne helgen, så det er stort å få tildelt kongepokalen, sier Skarstein i en uttalelse. Hun legger til: - Det var en smått absurd opplevelse å stå på startstreken for å konkurrere mot mine landslagskamerater. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ta medalje i herre-tungvekt.

Også Tjøm var storfornøyd med helgens innsats. - Det er utrolig kult, og det er en annerkjennelse jeg ikke har fått før. Det er noe jeg setter utrolig pris på og som betyr mye for meg.


Kilde: handikapnytt.no