Empo TV

Drosjesjåfør dømt for overgrep og voldtekt

En 53 år gammel drosjesjåfør kjørte to utviklingshemmede kvinner i forbindelse med en TT-tur. Den ene kvinnen hadde blitt seksuelt misbrukt på en slik måte at det defineres som voldtekt. På vei til kvinnens hjem hadde mannen stoppet ...

Publisert:

En 53 år gammel drosjesjåfør kjørte to utviklingshemmede kvinner i forbindelse med en TT-tur. Den ene kvinnen hadde blitt seksuelt misbrukt på en slik måte at det defineres som voldtekt. På vei til kvinnens hjem hadde mannen stoppet drosjebussen langs veien og gått bak i bussen der kvinnen satt. Et vitne der kvinnen bor, fortalte imidlertid at kvinnen hadde begynt å gråte da hun kom hjem fra kjøreturen. Hun fortalte at drosjesjåføren hadde tatt på henne og at det gjorde vondt.

Under rettssaken i Oslo tingrett erkjente mannen delvis å ha forgrepet seg på en utviklingshemmet kvinne og en mindreårig  utviklingshemmet jente. I dommen sto det at:- Tiltalte har overfor begge de fornærmede grovt utnyttet sin tillit. Han har  forgrepet seg på helt forsvarsløse personer. Overgrepene fremstår helt uforståelig, og må for de fornærmede ha vært svært skremmende, i en situasjon hvor de skulle være trygge, skriver Oslo tingrett. Den 55 år gamle drosjesjåføren er nå dømt til fengsel i tre år og fem måneder i Oslo tingrett. Dommen er anket.

Mannen selv sa i tingretten at kvinnen ga uttrykk for at hun ønsket sex. I dommen står det: Det legges vekt på at tiltaltes handling er alvorlig i seg selv. Den er begått mot en helt forsvarsløs person, som er sterkt psykisk utviklingshemmet, på et mentalt nivå med et barn, og som ikke har noen tidligere seksuell erfaring. Sammenligning med overgrep mot barn er nærliggende.

I det andre tilfellet hadde den unge jenta fortalt familie etter drosjeturen med mannen, at hun hadde blitt kysset av drosjesjåføren. Mannen hadde gjort flere seksuelle tilnærmelser mot henne. Mannen hadde etterhvert stoppet og kjørt jenta til skolen. Mannens handlinger i dette forholdet, gjorde at han ble dømt for seksuelt krenkende atferd og seksuell handling mot barn under 16 år. Drosjesjåføren har anket spørsmål om skyld og straffetid.

Les hele saken: https://www.nettavisen.no/nyheter/drosjesjafor-misbrukte-utviklingshemmede-passasjerer/3424051147.html

Kilde: Nettavisen

Publisert av Birgitte Falck-Jørgensen

Publisert av Birgitte falck-Jørgensen